-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 26

Kaunas spaudos veidrodyje: Tragiško gaisro priežastis odontologijos klinikoje – vis dar miglose

Dienraštis „Kauno diena“ skelbia, kad Darbo inspekcijos išvados dėl vasarą kilusio gaisro odontologijos klinikoje, kai žuvo trys žmonės, nieko naujo neatskleidė ir teisėsaugininkų dar laukia ilgas bei nelengvas darbas. Daug aukų pareikalauja ne tik gaisrai, bet ir eismo nelaimės. Dėl to, kaip rašo portalas „Kas vyksta Kaune“, miesto valdžia planuoja pirkti daugiau greičio matuoklių.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kauno diena“ praneša, kad Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyrius pagaliau baigė liepos 10-osios gaisro Vilijampolės odontologijos klinikoje, pasiglemžusio tris gyvybes, tyrimą.

Po daugiau kaip keturis mėnesius trukusio tyrimo konstatuota, kad jokių tiesioginių darbų saugos pažeidimų, lėmusių gaisro kilimą, nenustatyta.

Pasak Valstybinės darbo inspekcijos Nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų skyriaus vedėjo – vyriausiojo darbo inspektoriaus Sauliaus Balčiūno, jo pavaldiniai nustatė tik, kaip kilo gaisras, – jį sukėlė gaisro židinio zonoje buvusi  „Neradentos" darbuotoja, įžiebusi liepsną degtuku ar žiebtuvėliu. Tai, dienraščio žiniomis, jau buvo konstatavę ir Gaisrinių tyrimų centro specialistai.

Jokių tiesioginių darbų saugos pažeidimų, lėmusių gaisro kilimą, nenustatyta.

Asmuo, sukėlęs gaisrą, nenustatytas. Nors rinktasi tik iš dviejų variantų – šio kabineto savininkės odontologės Neringos Ladauskienės padėjėjos Palmiros Leitienės ir N.Ladauskienės dukters, taip pat dirbusios odontologe, Rasos Polujanskės.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas pripažino neradęs Baudžiamajame kodekse straipsnio, numatančio atsakomybę už Priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimą.

„Tačiau dar yra Baudžiamojo kodekso straipsnis, numatantis atsakomybę už neatsargų gyvybės atėmimą. Už tai gresia ta pati sankcija, kaip ir už darbų saugos pažeidimus – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų", – svarstė prokuroras. Tiesa, tuomet baudžiamoji atsakomybė jau grėstų ne tik klinikos savininkei – už darbų saugos pažeidimą atsako darbdavys, o už neatsargų gyvybės atėmimą ir darbuotojai, pastebi „Kauno diena“.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ atkreipė dėmesį į nelaimes keliuose. Vienas būdų apsisaugoti nuo jų – griežtesnė automobilių greičio kontrolė. Poratalas skelbia, kad Kauno savivaldybė ketvirtadienį planuoja svarstyti, ar įsigyti 10 greičio matavimo prietaisų, kurie būtų įrengti pavojingiausiose miesto gatvėse. Jei politikai pritars, jau kitais metais būtų įsigyti 8 stacionarūs ir 2 mobilūs greičio matavimo prietaisai. Planuojama, kad šiam pirkiniui būtų galima išleisti ne didesnę kaip 1 863 700 Lt sumą.

Kaip skelbiama nutarimo projekte, siūloma Kauno mieste padidinti miestiečių saugumą, gerinant avaringumo situaciją keliuose, sumažinti žuvusiųjų skaičių, įrengiant ir eksploatuojant greičio matavimo prietaisų sistemą. Greičio matuoklių sistemų jau yra įrengtų Vilniuje, Klaipėdoje, o Kaune veikia tik vienas greičio matuoklis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius