Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 29

Kaune balsuoja tik vienetai, o jaunimo iš viso nėra

Kauno miesto ir rajono rinkimų apylinkėse komisijų pirmininkai sako turintys mažai darbo – daug kur iki vidurdienio atėjo kelis kartus mažiau žmonių nei per antrąjį Prezidento rinkimų turą gegužę.
Balsavimas Kaune
Balsavimas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Viena didžiausių Kauno rinkimų apylinkių, Šilainiuose esanti Žiemgalių 10-oji turi 4696 balso teisę turinčius rinkėjus. Apie vidurdienį balsuoti buvo atėję vos 114 žmonių. „Gegužės 25 d. tokiu pat metu jau buvo balsavę 500 rinkėjų. Tada prie registracijos staliukų driekėsi dvi balsuotojų eilės, o dabar ateina tik pavieniai gyventojai“, – tvirtino Žiemgalių 10-osios apylinkės komisijos pirmininkė Gintarė Gudeliauskienė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintarė Gudeliauskienė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintarė Gudeliauskienė

Ji mano, kad gyventojų aktyvumas menkas dėl kelių priežasčių. „Manau, kad vasara tokiems dalykams nėra geras laikas – prasideda atostogų metas. Įtakos galėjo turėti ir agitacija ignoruoti referendumą, todėl turintys kitą nuomonę nei referendumo organizatoriai paprasčiausiai nebalsuoja“, – mano G.Gudeliauskienė.

Ąžuolo 121-oje apylinkėje taip pat nebuvo daug žmonių. Daugiausiai ateidavo pagyvenę žmonės, bet buvo ir viena kita jauna šeima su vaikais, taip pat vidutinio amžiaus žmonių.

„Per prezidento rinkimus sulaukėme labai daug jaunų rinkėjų, studentų, atvykusių iš kitų rajonų. Dabar tokių iki vidurdienio nebuvo nė vieno“, – teigė apylinkės komisijos pirmininkė Zita Kononovienė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Zita Kononovienė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Zita Kononovienė

Pasak jos, aktyvumas apylinkėje palyginus su praėjusiais rinkimais pirmos dienos pusėje buvo 4,5 karto mažesnis.

Kaniūkų 24-ojoje apylinkėje, kurioje balsuoja Žemųjų Kaniūkų, Romainių gyvenamųjų rajonų gyventojai taip pat nebuvo jokių eilių.

„Gegužės rinkimuose iki 10 val. sulaukėme 200 rinkėjų, o dabar balsuoti atėjo vos 19 žmonių. Galbūt daugiau gyventojų ateis vakare“, – svarstė šios apylinkės komisijos pirmininkas Tomas Paševeckas.

Kauno rajone, vienoje didžiausių Raudondvario apylinkių, kur yra 2,4 tūkst. rinkėjų, aktyvumas taip pat menkas. „Mūsų apylinkėje per rinkimus visada buvo didelis aktyvumas, ateidavo daugiau kaip pusė rinkėjų. Šiandien kol kas iki vidurdienio sulaukėme tik 108 žmonių“, – tvirtino Gailė Venclovienė.

Kauno miesto rinkimų komisijos pirmininkas Edvinas Gerulskis sakė, kad kauniečiai labai vangiai balsavo dar išankstiniame balsavime. „Todėl nestebina, kad mažas aktyvumas ir sekmadienį“, – sakė jis.

Iki 10 val. Kaune balsavo 2 proc. iš visų balso teisę turinčių žmonių.

Sekmadienį Lietuvoje vyksta referendumas dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams ir juridiniams asmenims. Taip pat siūloma siūloma keisti Konstitucijos straipsnius nustatant, kad referendumas skelbiamas ne mažiau kaip 100 tūkst. piliečių reikalavimu.

Balsavimas referendumo dieną rinkimų apylinkėse prasidėjo 7 ir trunka iki 20 valandos. Rinkėjų sąrašuose įrašyta 2 mln. 532 tūkst. 355 rinkėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius