-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 18 /15:59

Kaune iš posto išverstas „tvarkietis“ vicemeras Vytautas Vasilenko

Kauno mero pavaduotojas Vytautas Vasilenko, palaikęs interpeliacijos iniciatyvą merui Andriui Kupčinskui, ketvirtadienį sulaukė valdančiosios daugumos atkirčio – jis atleistas iš pareigų. Jo vieta bus siūloma buvusiam opozicionieriui Kazimierui Nausėdai, kuris ir anksčiau yra migravęs per Kauno tarybos frakcijas, o tarybos posėdžio išvakarėse prisijungė prie valdančiosios daugumos ir nulėmė interpeliacijos žlugimą.
Vytautas Vasilenko
Vytautas Vasilenko / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Slaptu balsavimu jį atstatydino 22 iš 39 balsavusių tarybos narių.

V.Vasilenko nenorėjo komentuoti jo atstatydinimo. „Oi, nenoriu komentuoti, nemalonu“, – susiraukęs kalbėjo jis.

Tarybos posėdžio dalyviams buvęs vicemeras pareiškė, kad 2 balsavę tarybos nariai buvo neblaivūs. „Balsavimas įvyko, tik norėjau pasakyti, iki kiek mes esame puolę, štai ir viskas“, – pasakė jis.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai palaikė interpeliacijos merui iniciatorius. „Tas, kuris prisideda prie reiškiančių nepasitikėjimą meru, negali turėti mero pasitikėjimo ir eiti jo pavaduotojo pareigas“, – aiškino A.Kupčinskas.

Atnaujintoje koalicijos sutartyje dar prieš Kauno tarybos posėdį nebuvo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ parašų. Iki tol ši frakcija priklausė valdančiajai koalicijai. Kauno taryboje „tvarkiečiai“ turi 3 vietas iš 41.

Ketvirtadienį nepasitikėjimo A.Kupčinsku klausimas buvo atmestas vieno balso persvara – 21 balsavo prieš, 19 – už, vienas tarybos narys nebalsavo. Kauno taryboje yra 41 narys.

Nepasitikėjimą meru ketino pareikšti šios frakcijos: „Vieningas Kaunas“, „Dirbam Kaunui“, Liberalų sąjūdis, Darbo partija, Jungtinė frakcija.

Valdančiąją koalicija šiuo metu sudaro 13 konservatorių, 3 jaunalietuviai, 4 socialdemokratai ir, kaip minėta, neseniai prisijungęs K.Nausėda.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius