Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

Kaune įsikūręs viskio baras sulaukė garsiausių pasaulio ekspertų įvertinimo

Prieš metus įgyvendinti drąsios idėjos nepabūgę kauniečiai Kauno senamiestyje, Birštono ir Kurpių gatvių sankirtoje, senoviniame rūsyje įkurdino viskio barą „W 1640“, tapusį pirmuoju tokiu per visą Lietuvos istoriją. Gruodį atvėręs duris viskio baras „W 1640“ šį savaitgalį švęs pirmąjį gimtadienį.
Viskio baras „W 1640“
Viskio baras „W 1640“ / Š.Karaliaus nuotr.

Patraukė ekspertų dėmesį

Unikaliame XVII amžiaus statybos name įsikūrusi vieta kaip mat patraukė ne tik kauniečių ir miesto svečių dėmesį, bet ir autoritetingų pasaulio leidinių žvilgsnius. Šiomis dienomis garsiame Švedijos žurnale „Allt Om Whisky“ (liet. „Viskas apie viskį“) pasirodė vieno baro vadovų, didžėjaus Šarūno Karaliaus interviu. Išsamioje, baro „W 1640“ nuotraukomis puoštoje publikacijoje, akcentuojamas viskio proveržis Lietuvoje, pasakojama lietuvių sėkmės istorija, pabrėžiama, kad Kaune pavyko surinkti per 170 viskio rūšių.

Kitas svarbus šių metų „W 1640“ pasiekimas – straipsnis 100 tūkst. tiražu visame pasaulyje platiname įtakingame žurnale „Whisky Magazine“. Dviejų puslapių tekste žurnalų „Whisky Magazine“ ir „Imbibe“ žurnalistas Neilas Ridley aprašo savo viešnagės Kaune įspūdžius. Lietuvą autorius vadina viena naujausių viskio mėgėjų rinkų Baltijos šalyse. Jis gyrė lietuvių iniciatyvą supažindinti tautiečius su pasaulyje garsiu gėrimu.

„Viskio kultūra ir mada čia yra nauja, ja domisi ir jauni žmonės. Kartais net keista pamatyti merginą vos virš dvidešimties gurkšnojančią neskiestą Škotijos Ailos saloje pagamintą viskį“, – leidinyje cituojamas Š.Karalius.

„W 1640“ pateko ir į kasmetinę, viskio pasaulyje itin gerbiamą knygą „Whisky Malt Yearbook 2012“. „Šis leidinys prilygsta geriausių pasaulio tenisininkų sąrašo paskelbimui. Tai – kasmet atnaujinama viskio pasaulio enciklopedija“, – kalbėjo baro vadovas.

Anot Š.Karaliaus leidinyje buvo puikiai įvertintas unikalus kauniečių surinktas viskių meniu, kuris pasak „Whisky Malt Yearbook 2012“ apžvalgininko vertinimo, nenusileidžia Anglijos sostinės Londono ar Škotijos sostinės Edinburgo viskio barams.

Kaunas – greta JAV didmiesčių

Prieš mėnesį „W 1640“ įsiamžino dar viename albume – viso pasaulio knygynuose parduodamame „Cutty Sark: The Making of a Whisky Brand“. Kauno Aleksoto tilto nuotrauka iliustruotame tekste minimas lietuvių baras, o šio straipsnio dėka Kaunas atsidūrė albume greta JAV ir Azijos didmiesčių.

„Galbūt Lietuva ir nėra pirmoji vieta, siejama su viskio atgimimu, tačiau Baltijos šalyse jau pradedama mėgautis išskirtiniu salyklo gėrimu. Puikiame rūsyje su skliautuotomis lubomis viskis siejamas su neįprastu ir nesuvaržytu elgesiu, mat vos pradėję veiklą šeimininkai svečius įsileisdavo tik kai šie jiems paskambindavo telefonu“, – rašoma albumo tekste.

Dažnai lankytojai – užsieniečiai

Š.Karaliaus teigimu, tarptautinis įvertinimas padėjo „W 1640“ įsitvirtinti itin kauniečių ir užsienio svečių mėgstamų vietų sąraše. Savaitgaliais netrūksta svečių iš Europos šalių, o prieš kurį laiką net buvo užsukę svečiai iš Pietų Afrikos Respublikos.

Atšvęsti vienintelio Lietuvoje viskio baro „W 1640“, esančio Kurpių g. 29, Kaune,  pirmąjį gimtadienį kauniečiai ir kitų miestų gyventojai kviečiami jau šį penktadienį ir šeštadienį, gruodžio 16 – 17 dienomis, nuo 17 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius