-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 20

Kaune – kalėdinių eglių statymo metas (nuotraukos)

Penktadienį į Kauną atvežta pagrindinė miesto eglė. Rotušės aikštę puošiančią žaliaskarę padovanojo Neveronyse gyvenanti šeima. Kitos savaitės pradžioje dar dvi kauniečių dovanotos kalėdinės eglės bus pastatytos Vienybės aikštėje ir Laisvės alėjoje.
Kaunas ruošiasi Kalėdoms
Kaunas ruošiasi Kalėdoms / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Neleidžiate mums dirbti. Vis skambinate, klausinėjate“, – penktadienį rytą juokais barė bendrovės „Irgita“ direktorius Gintautas Dekaminavičius. Jo vadovaujama įmonė laimėjo savivaldybės skelbtą konkursą, todėl rūpinsis, kad visos šventiniu laikotarpiu Kauną puošiančios eglės laiku pasiektų mieste numatytas vietas ir išliktų saugios iki sausio 6-osios.

Puošti Rotušės aikštę ir eglę galės visi

Pagrindinę miesto eglę bendrovės darbuotojai ir Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai atrinko iš daugiau nei pusės šimto pasiūlytų. Tiek dovanotojų kreipėsi į savivaldybę.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kaunas ruošiasi Kalėdoms
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rotušės aikštės eglės papuošalas – angelas

Pasak G.Dekaminavičiaus, eglė iš Neveronių išsiskiria dydžiu ir vešlumu. „Ji yra apie 20 metrų aukščio. Todėl iš karto pasirūpinome specialiu transportu, kad nupjautą ją saugiai parvežtume į Rotušės aikštę. Dirbame aštuoniese“, – sakė bendrovės „Irgita“ vadovas.

Vos spėtą į aikštę atgabenti žaliaskarę imta puošti: ant jos užkeltas specialiai šių metų pagrindinei miesto eglei pagamintas angelas. Likę papuošimai, kuriuos sugalvojo ir parengė menininkė Jolanta Šmidtienė su kolegomis, eglę ir aikštę nuklos per artimiausias dienas.

„Viskas vyksta pagal planą, nors vadovauju tiesiai iš lovos. Sergu“, – optimizmo neprarado šiemet Rotušės aikštės dabinimo rūpesčius ant pečių užsikrovusi J.Šmidtienė.

Menininkė džiaugėsi, kad daug kas jau padaryta – tuo pasirūpinta iš anksto. O vieną svarbų darbą apsiėmė kuruoti Rotušės aikštėje įsikūrusio Ryšių istorijos muziejaus darbuotojos. „Jos įgyvendins mūsų gražų sumanymą: pakvies kauniečius prisidėti prie Rotušės eglės puošimo. Sekmadienį 13–15 valandomis visi norintys gali ateiti prie eglės ir padėti padabinti ją bei aikštę šerkšnu. Medžiagų mes duosime, žmonėms reikės tik padėti pinti“, – sakė J.Šmidtienė.

„Akropolyje“ – neįprasta eglė

Dar viena kalėdinė eglė nuo penktadienio kauniečių lauks prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Verslininkai nusprendė šiemet atsisakyti įprastos žaliaskarės, o vietoj jos Griunvaldo alėjoje pastatė Kalėdų eglę iš vyno butelių. 7 metrų aukščio medis pretenduoja ne tik į Lietuvos, bet ir pasaulio rekordų knygą. Statant šį kūrinį sunaudota beveik 2000 putojančio vyno butelių, taip pat pagamintos specialios konstrukcijos, sumontuota apšvietimo technika. Išvysti neįprastą, tačiau akį traukiančią Kauno „Akropolio“ puošmeną visi apsilankiusieji prekybos centre galės iki sausio 15 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius