-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 01

Kaune kuriamas naujas sveikatos mokslų universitetas

Kauno medicinos universitetas ir Lietuvos veterinarijos akademija pradeda jungimosi procesą ir 2010 m. rugsėjo 1 d. ketina tapti sveikatos mokslų universitetu. Nauja aukštoji mokykla orientuosis į biomedicinos mokslo srities studijas, teikiančias aukštos kokybės universitetinį išsilavinimą.
/ Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Švietimo ir moklso ministerijos pranešime spaudai teigiama, kad Universitetų pertvarkai – šiuolaikinei laboratorinei įrangai pirkti, auditorijoms modernizuoti, patalpoms atnaujinti, Visuomenės sveikatos fakulteto pastatui statyti iš ES paramos fondų bus skirta iki 50 mln. Lt. Sveikatos mokslų universiteto studijų programos bus papildytos socialinių ir humanitarinių mokslų kryptimis, bus pertvarkyta valdymo struktūra, bendrai formuojamos katedros.

Universitetas parengs naujas, tarpdisciplinines studijų programas, vykdys plataus masto tarptautinius mokslinius projektus, glaudžiai integruodamas studijas, mokslą ir klinikinę praktiką. Tikimasi, kad ši Alma Mater, rengianti medicinos ir veterinarinės medicinos, visuomenės sveikatos farmacijos, slaugos ir kitus specialistus, taps stipria ir konkurencinga aukštąja mokykla Europoje.

Kauno medicinos universiteto ir Lietuvos veterinarijos akademijos sprendimą susijungti paskatino nauji iššūkiai, į kuriuos turi atsakyti šiuolaikinės studijos ir mokslas. Jungimuisi sąlygas sudarė aukštojo mokslo reforma, kurios prioritetai – aukšta studijų kokybė, profesionalūs dėstytojai, aprūpinta mokymo bazė, garantuota socialinė parama studentams, modernus aukštųjų mokyklų valdymas. Šiems tikslams pasiekti naudojamos milijoninės lėšos, skiriamos iš ES struktūrinių fondų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius