Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 24

Kaune kuriamas pirmasis pasaulyje virtualus miesto archyvas

Kaune kuriamas pirmasis pasaulyje virtualus miesto archyvas – jo dalimi gali tapti kiekvieno kauniečio prisiminimai ar fotografijos, ketvirtadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.
Kauno senamiestis
Kauno senamiestis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
„Tokios nuotraukos sukelia skirtingų išgyvenimų, primena įvairius gyvenimo įvykius, gaivina atmintį apie tuo metu šalia buvusius žmones. Būtent tokie subjektyvūs išgyvenimai, istorijos ar iš pirmo žvilgsnio niekuo neišsiskiriančios nuotraukos, vaizdo, garso įrašai mums ir yra įdomūs“, – sakė laisvųjų Kauno archyvų „Atminties vietos“ projekto vadovė Daiva Citvarienė.

Projekto kūrėjos tikino, kad virtualaus miesto archyvo įgyvendinimas Kaune – pirmas toks pasaulyje. Kol kas projekte sukaupta kelios dešimtys fotografijų, literatūrinių tekstų, garso ir vaizdo įrašų. Nors projekto kūrėjos ir tikėjosi aktyvesnio kauniečių įsitraukimo, bet tiki idėjos patrauklumu ir svarba miestui, rašo dienraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius