Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 14

Kaune – masinės eitynės prieš skurdą

Kaune penktadien5 14 val. Laisvės alėjoje prasidėjo profesinės sąjungos „Sandrauga“ suorganizuota protesto akcija „Prieš žmonių skurdinimą“. Joje dalyvavo keli šimtai žmonių iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, mažesnių miestelių.
Protestuotojai Kaune
Protestuotojai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiandien skurdą jaučia ne tik pensininkai, neįgalieji, jaunos ir daugiavaikės šeimos, studentai, bet ir dirbantys žmonės. Sparčiai auga kainos, klesti bedarbystė, didėja darbingiausių žmonių emigracija. Visi piktinamės nekontroliuojamu politikų, valdžios pareigūnų elgesiu, bet nieko nedarome. Nebūkime abejingi, netylėkime, išsakykime savo poziciją, reikalaukime teisingumo ir socialinių garantijų“, – ragina piliečius aktyviai ginti savo teises akcijos organizatoriai.

Jie teigia, kad ši akcija – tik įžanga į Vilniuje rengiamą visuotinį streiką.

Protestuotojai nešė simbolinę „ubago terbą“, kurią netrukus, jei valdžia nieko nedarys žmonių labui, esą, nešios dauguma šalies gyventojų.

PAPILDYTA: Rėžia audringas kalbas

Kelių šimtų metrų eitynės baigėsi prie savivaldybės. Mitinguotojai glaudžiu ratu sustojo prie Vytauto Didžiojo paminklo ir, visiems sutartinai sugiedojus Lietuvos himną, įvairių profsąjungų atstovai rėžė kalbas apie tragišką paprastų Lietuvos žmonių padėtį, skurdą ir valdžios nenorą padėti gyventojams.

„Eisenos tikslas – ne tik atkreipti valdžios dėmesį į susidariusią sunkią Lietuvos žmonių padėtį,  į Lietuvos valdžios veiksmus skurdinant žmones, bet ir paminėti tarptautinę dieną prieš skurdą (oficialiai ji minima spalio 17 d. – red. past.). Taip pat – įteikti valdžiai konkrečius reikalavimus, kuriuos Vyriausybė, aukščiausi Lietuvos pareigūnai turi išnagrinėti kartu su profesinėmis sąjungomis. Būtina reguliuoti maisto, kitų būtinųjų prekių kainas, nes priešingu atveju visuomenės sporgimas gali būti neprognozuojamas“, – 15min.lt sakė „Sandraugos“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

Jis tikisi, kad reikalavimai valdžią pasieks penktadienį vakare arba šeštadienį. Kauno miesto valdžiai jokie reikalavimai nebus perduoti, nes, K.Juknio teigimu, ji yra parduota, nieko negalinti nuspręsti, todėl tai būtų tik tuščias laiko švaistymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius