Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 12

Kaune nedarbas mažiausias

Šiuo metu Kaune ieškančių darbo yra mažiau negu kituose didžiuosiuose miestuose.
Sausio mėnesį Kauno darbo biržoje buvo užregistruota 914 laisvų darbo vietų.
Sausio mėnesį Kauno darbo biržoje buvo užregistruota 914 laisvų darbo vietų. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Anot Kauno darbo biržos Darbo rinkos analizės ir prognozės skyriaus statistikės-analitikės Rūtos Šačkienės, palyginus su kitais didžiaisiais šalies miestais, Kaune nedarbo lygis yra pats mažiausias.

„Vasario 1 d. šalies teritorinėse darbo biržose įregistruoti asmenys sudarė 7 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų. Iš visų didžiųjų šalies miestų Kaune ieškančių darbo asmenų procentas buvo mažiausias – 5,4 proc.“

Vasario 1 dienos duomenimis, Kauno darbo biržoje buvo įregistruota 15 tūkst. žmonių ir jie sudarė 5,3 proc. visų darbingų Kauno miesto ir rajono gyventojų. Nuo metų pradžios šis rodiklis išaugo 1,1 proc. punkto. Prieš metus, 2008 metų vasario 1-ą, ieškančiųjų darbo procentas tarp darbingo amžiaus gyventojų buvo mažesnis 2,1 proc. punkto ir siekė 3,2 proc.

Šiuo metu Kauno darbo biržoje daugiausia darbo pasiūlymų registruota tarptautinio krovinių vežimo vairuotojams, vairuotojams-ekspeditoriams, automobilių elektrikams, siuvėjams, pardavimo ir draudimo vadybininkams, vyr. buhalteriams, bendrosios praktikos slaugytojams bei informacinių technologijų specialistams.

Sausio mėnesį Kauno darbo birža gavo 9 pranešimus apie grupės darbuotojų atleidimus ir bankrotus įmonėse, kuriose apie atleidimą įspėti 309 dirbantieji. Sausio mėnesį į Kauno darbo biržą kreipėsi 4,9 tūkst. asmenų. Tai 78,9 proc. daugiau nei per 2008-ųjų metų gruodį arba 85,9 proc. daugiau nei sausio mėnesį prieš metus.

Sausio mėnesį ieškantiems darbo Kauno darbo biržoje buvo pasiūlyta 914 laisvų darbo vietų, o tą patį mėnesį prieš metus – daugiau nei 2 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius