Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 20

Kaune nuo rugpjūčio pradžios – 3 naujos elektroninių bilietų rūšys

Jau nuo rugpjūčio 1 dienos Kauno miesto viešuoju transportu besinaudojantiems žmonėms tai daryti bus žymiai paprasčiau – keleiviams bus pasiūlytos trys naujos elektroninių bilietų rūšys. Nuo kito mėnesio pradžios nebegalios senieji terminuotieji mėnesiniai popieriniai bilietai.
Įsigyti bei pasipildyti elektroninius bilietas galima ne tik internetu – tai galima padaryti spaudos kioskuose bei prekybos centruose, pažymėtuose specialiu Kauno viešojo transporto logotipu.
Įsigyti bei pasipildyti elektroninius bilietas galima ne tik internetu – tai galima padaryti spaudos kioskuose bei prekybos centruose, pažymėtuose specialiu Kauno viešojo transporto logotipu. / 15min.lt nuotr.

Nuo rugpjūčio 1 dienos keleiviai galės įsigyti 3 dienas galiojantį e. bilietą, be nuolaidų kainuosiantį 16 Lt, 7 dienas galiosiantį bilietą, kainuosiantį 29 Lt, ir sutaupyti leisiantį tris mėnesius galiosiantį e. bilietą už 230 Lt. Beje, pastarosios rūšies bilietas, skirtas važiuoti tik darbo dienomis, kainuos tik 200 Lt. Pasak troleibusų bendrovės „Autrolis“ komercijos direktoriaus Mindaugo Kučinovo, tris dienas galiojantis bilietas bus patogiausiais laikinai į Kauną užsukantiems svečiams.

„Su šia bilieto rūšimi daugiau orientuojamės į svečius, į turistus, kurie į Kauną atvažiuoja kelioms dienoms. Turėtų būti labai didelis interesas iš viešbučių, kurie juos galėtų pasiūlyti savo klientams, – aiškino pašnekovas. – Be to, pastaruoju metu yra tikrai nemažai žmonių, kuriems darbdaviai sumažino darbo valandų skaičių.

Pavyzdžiui, žmogus pradeda dirbti kas antrą savaitę. 7 dienoms skirtas bilietas puikiai tiks, kai žmogus nedirba, tą savaitę jis tiesiog neperka bilieto. Be to, nemažas šios rūšies bilieto pranašumas yra tas, kad jie pradeda galioti tą dieną, kai jį nusiperki“.

Tris mėnesius galiosiantys e. bilietai yra skirti keleiviams, norintiems sutaupyti. Visoms savaitės dienoms skirti bilietai, su kuriais bus galima važiuoti ir troleibusais, ir autobusais, be nuolaidų kainuos 230 Lt. Tuo tarpu perkant 3 analogiškus, tačiau mėnesį galiojančius bilietus, keleiviams tektų sumokėti jau 252 Lt.

„Be to, šie bilietai turėtų būti labai patrauklūs įmonėms, kurios perka savo darbuotojams terminuotuosius bilietus, nes trijų mėnesių bilietas yra pigesnis nei trys mėnesiniai bilietai perkant atskirai. Be to, ir patys keleiviai, norintys sutaupyti, galės rinktis tris mėnesius galiosiančius terminuotuosius bilietus“, – aiškino M.Kučinovas.

7 dienų ir 3 mėnesių galiojimo e. bilietams bus taikomos 80 proc. ir 50 proc. lengvatos, todėl keleiviai, turintys teisę į viešojo transporto bilietų lengvatas, galės įsigyti šiuos e. bilietus pigiau.

Nebeliks popierinių bilietų

Nuo rugpjūčio 1 dienos prekybos vietose neliks popierinių mėnesinių bilietų – keleiviai galės naudotis tik e. bilietais, kurie už senuosius yra pigesni.

„Visą tą laiką, kai plėtojome elektroninio bilieto projektą,  bandydami suprasti tuos keleivius, kuriems naujovės nėra priimtinos, popierinių bilietų neišėmėme iš prekybos. Tačiau
priėjome tokią ribą, kai didžioji dalis mūsų keleivių (apie 70 proc.) jau naudojasi elektroniniais bilietais. Tai ir paskatino žengti šį žingsnį“, – teigė „Autrolio“ komercijos direktorius.

Kaune – net 450 platinimo vietų

Keleiviai įsigyti ar pasipildyti elektroninį bilietą gali daugelyje prekybos vietų, kur yra specialus Kauno miesto viešojo transporto ženklas. Anot M.Kučinovo, Kaune yra didžiausias platinimo tinklas visoje Lietuvoje.

„Kaune mes turime apie 450 platinimo taškų. Kauniečiams įsigyti arba pasipildyti elektroninį bilietą yra tikrai paprasta. Tai jie gali padaryti visuose spaudos kioskuose bei daugelyje prekybos centrų. Tiesa, pats patogiausias būdas papildyti bilietą vis dėlto yra naudojantis internetu“, – užtikrino „Autrolio“ atstovas.

Bilietą pildyti internetu yra paprasčiau

Užsukę į internetinę svetainę www.kaunobilietas.lt, žmonės gali ne tik greitai pasipildyti elektroninį bilietą, tačiau ir pasitikrinti jo likutį.

„Tereikia įvesti kortelės numerį, išsirinkti sumą, kuria norite papildyti, pasirinkti banką, kuriuo naudojatės, ir bilietas yra papildomas. Mes turime sutartis su visais šalies bankais. Pildydamas bilietą internetu, žmogus užtruks daugiausia kelias minutes. Rizikos, kad žmogus padarys kažkokią klaidą ir praras savo pinigus, beveik nėra. Čia viskas per daug paprasta ir aišku, kad kas nors galėtų suklysti, – tvirtino M.Kučinovas. – Pavyzdžiui, žmogus vėlai vakare prisimena, kad jo e. bilietas nėra papildytas, o jam anksti ryte reikės važiuoti į darbą. Tuomet jam paprasčiausia prisėsti prie kompiuterio ir bilietą pasipildyti internetu.“

Kauniečiai važiuoja pigiau

M.Kučinovas akcentavo, jog Kaune yra patys pigiausi terminuotieji bilietai visoje šalyje. Laikinojoje sostinėje mėnesį galiojantis e. bilietas, skirtas važiuoti visomis savaitės dienomis be jokių nuolaidų, kainuoja 84 Lt. Tuo tarpu Klaipėdoje tik autobusais skirtas važiuoti bilietas kainuoja 88 Lt, o Vilniuje – net 110 Lt.

„Kaune yra bendra viešojo transporto sistema, su tais pačiais bilietais galima važiuoti ir troleibusais, ir autobusais. Visuose puslapiuose yra pateikiama bendra informacija. Dėl to kauniečiams naudotis viešuoju transportu yra žymiai paprasčiau“, – kalbėjo M.Kučinovas.

Bilietų galiojimas

Terminuotųjų elektroninių bilietų, skirtų važiuoti autobusais ir troleibusais 3 dienas, ir terminuotųjų elektroninių bilietų, skirtų važiuoti autobusais ir troleibusais 7 dienas, pirmoji galiojimo diena yra bilieto įsigijimo diena (pvz., jeigu bilietas perkamas pirmą mėnesio dieną, jo galiojimas yra mėnesio 1–3 dienos arba 1–7 dienos).

Perkant terminuotuosius mėnesinius elektroninius bilietus važiuoti autobusais ir troleibusais 1 mėnesiui ir terminuotuosius mėnesinius elektroninius bilietus važiuoti autobusais ir troleibusais 3 mėnesius iki einamojo mėnesio 14 dienos e. bilieto kortelės papildymas pradeda galioti einamąjį mėnesį, o nuo 15 dienos e. bilieto kortelės papildymas pradeda galioti nuo kito mėnesio 1 dienos. Jeigu keleivis sulaužė, sugadino, pametė ar kitaip prarado e. bilieto kortelę, visada galima susigrąžinti bilietus, buvusius kortelėje, ir gauti naują e. bilieto kortelę, tam reikia:

-    atvykti į AB „Autrolis“, adresu Islandijos pl.2 09, Kaune – į inkasaciją.

-    pateikti e. bilieto pakuotės lapą su užpildytu laukeliu, skirtu kortelės brūkšninio kodo numeriui.

-    nauja kortelė išduodama už nustatytą mokestį – 5 Lt.

Nauja e.bilieto kortelė kainuoja 2 Lt. E.bilieto kortelė be papildymo neparduodama. Papildoma informacija suteikiama nemokamu telefonu  8-800-70010.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius