Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 28 /19:05

Kaune – potvynis: automobiliai skendo gatvėse, užlieti požeminiai garažai

Kaip ir žadėjo sinoptikai, ketvirtadienio popietę Kaune prasidėjo stipri liūtis, laikinosios sostinės gatves pavertusi upeliais. Štai Geležinio vilko gatvė virto sunkiai pravažiuojamu keliu, kuriame geso mašinų varikliai. Daug nuostolių patyrė požeminiuose garažuose mašinas laikę kauniečiai – vanduo jas užliejo iki pat stogų.

Įspūdingais vaizdais iš Geležinio vilko gatvės pasidalijo 15min skaitytojas Paulius. Pasak jo, stipri liūtis prasidėjo apie 15.40 val.

„Praėjus pusvalandžiui vaizdelis nepasikeitė. Kai kurios mašinos važiuodamos užgesdavo. Išlipę vyrai lyg valtis upėje jas toliau stūmė“, – teigė skaitytojas.

Anot jo, ant šaligatvio vandenyje išsirikiavusios vietos gyventojos prašė pravažiuojančių mašinų vairuotojų judėti lėtai, nes sukeliamos bangos nusirita iki pat požeminių garažų, šie tvinsta. Tačiau kai kurie to nepaisė. Štai vienas BMW vairuotojas į prašymus atsakė šypsniu ir specialiai paspaudė greičio pedalą. Ir greitai buvo priverstas palikti automobilį baloje – šis užgeso.

15min skaitytojo Pauliaus nuotr./Po liūties patvinęs Kaunas
15min skaitytojo Pauliaus nuotr./Prašymų nepaisęs BMW buvo priverstas sustoti vandenyje

Požeminiai garažai šioje gatvėje visiškai apsemti – juose stovinčių automobilių kyšo tik stogai. Nuo šaligatvių į garažus vanduo nuvažiavimais teka tarsi upė.

Kitas kaunietis atsiuntė redakcijai nuotraukas, kuriose užfiksuoti krušos įrodymai – dideli ledukai. Tačiau jie krito ne visose Kauno rajonuose.

VIDEO: Po smarkios liūties Kaune vanduo užsėmė požeminius garažus

O štai laikinosios sostinės gyventojas Jurgis Jankūnas su 15min pasidalijo linksmais vaizdais iš patvinusio savo miesto, tiksliau, Kalniečių ir Žaliakalnio rajonų sandūros. Iš gamtos stichijos jis nusprendė pasijuokti: sėdo į valtį.

Kiti tuo metu bandė kastuvais ir grėbliais atkimšti užsinešusias lietaus kanalizacijos groteles.

Kur stovi policija Kaune nuotr./Po liūties patvinęs Kaunas
Kur stovi policija Kaune nuotr./Po liūties patvinęs Kaunas

Po liūties skendo ir prekybos centro „Akropolis“ prieigos. Žmonės iš jo žengė basomis kojomis. Kauniečiai juokavo, kad tuoj visus guminius „Akropolyje“ visi išpirks.

Kur stovi policija Kaune nuotr./Po liūties patvinęs Kaunas
Kur stovi policija Kaune nuotr./Kauno „Akropolio“ prieigos po liūties

Upeliu virto ir Partizanų gatvė, V.Krėvės pr., Šiaurės pr., ties „Lidl“ prekybos centru. Kai kurie dviratininkai metė sau iššūkį ir bandė vandens kliūtį įveikti vis dar mindami pedalus. O mašinos, norėdamos išvengti panirimo, okupavo seklesnius šaligatvius. Transporto eismas Kaune visiškai sutriko.

Liūtis Kaune kuriam laikui nurimo. Tačiau praėjus valandai, apie 17.15 val. vėl ėmė stipriai lyti. Tik šįkart jau kartu ryškiai švietė ir saulė. Prasidėjo antra „banga“. Kauniečiams ir vėl netrūko sarkazmo: „Kur autoservisų reklamos? Kaip tik būtų vietoje ir laiku. Jiems nusimato darbingas savaitgalis“.

17.47 val. Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budinti pamaina patikino, kad liūties metu ir iškart po jos teko vykti į tris iškvietimus. P.Lukšio gatvėje du beržai nuvirto ir suknežino du automobilius. Taip pat vienas medis buvo nugriuvęs ant važiuojamosios kelio dalies.

Didžiulis medis virto ir Slėnio g. Ten buvo nutraukti elektros laidai. Daugelyje Kauno vietų ėmė formuotis automobilių spūstys.

Labiausiai patvinusiomis gatvėmis džiaugėsi vaikai: jie šokinėjo kelius siekiančiame vandenyje, džiūgavo dėl pravažiuojančių mašinų sukeltų bangų.

„Kur stovi policija Kaune“ paskyros nuotr./Po liūties patvinęs Kaunas
„Kur stovi policija Kaune“ paskyros nuotr./Po liūties patvinęs Kaunas

O štai „Kur stovi policija Kaune“ Facebook paskyrą iškart po liūties užtvindė ne tik vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotos patvinusios gatvės, bet ir automobilių valstybinių numerių nuotraukos. Radusieji ieškojo jų savininkų, savininkai skelbėsi beiešką savų, vandens nuplukdytų numerių.

Įdomia istorija su 15min pasidalijo kaunietis Deimantas. Anot jo, važiuodamas iš darbo jo tėtis sustojo padėti visiškai nepažįstamam vairuotojui. Jo mašina buvo užgesusi, stovėjo vandenyje. Kadangi Deimanto tėtis vairavo sunkvežimį, pakėlė sugriuvusią mašiną „ant lifto“ ir nutempė į sausesnę vietą.

„Kur stovi policija Kaune“ paskyros nuotr./Po liūties patvinęs Kaunas
„Kur stovi policija Kaune“ paskyros nuotr./Po liūties patvinęs Kaunas

Dar ankstų ketvirtadienio rytą Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pranešė, jog popiet dalyje Lietuvos numatoma labai smarki audra – perkūnijos, pavojingi lietūs, škvalas, kurio metu vėjo greitis sieks 15–20 m/s, o vietomis ir net 25 m/s, taip pat gali iškristi kruša.

„Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad šiandien (liepos 28 d.) antroje dienos pusėje Lietuvos centrinėje bei rytinėje dalyse numatoma labai smarki audra (perkūnijos, pavojingi lietūs 15–49 mm, škvalai 15–20 m/s, vietomis iki 25 m/s, kruša). Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu, perspėkite kitus“, – tokie pranešimai ketvirtadienį priešpiet atkeliavo į mobiliuosius telefonus.

Dėkojame skaitytojams už atsiųstas nuotraukas bei vaizdo įrašus.

VIDEO: Po liūties vanduo užtvindė Kauno gatves
VIDEO: Po liūties automobiliai Kauno gatvėmis ne važiuoja, o plaukia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius