Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 06

Kaune prasidėjo kamuolio kelionė per Lietuvą

Liepos 6 dieną, 21 val. Kaune Tautinio himno giesme prasidėjo Valstybės dienai ir artėjančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui skirto renginio „Varom už Lietuvą“ pagrindinė dalis. Krepšinio teisėjo Romualdo Brazausko išmestas kamuolys davė ženklą kamuolio kelionei per Lietuvą.
R.Brazausko išmestas kamuolys pradėjo simbolinę kelionę.
R.Brazausko išmestas kamuolys pradėjo simbolinę kelionę. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo 19 val. Prie Kauno sporto halės prasidėjo šventė, kurioje kauniečiams „užvesti“ kamuolį kelionei per Lietuvą ir sukurti pirmąjį tautos derinį padėjo visas būrys krepšinio legendų su Arvydu Saboniu priešakyje.

Renginys prasidėjo koncertu. Po skėčiais pasislėpusią publiką žavėjo įvairūs atlikėjai: Burgundiškasis Kauno, Oranžinis Alytaus chorai, Linas, BIX, Vaida Genytė, „Rondo“, „Kastaneda“, „Rebelheart“ ir kiti. Koncertą pristatė laidų vedėjai Audrė Kudabienė ir Mindaugas Sėjūnas.

„Aš pats esu kilęs iš Kauno, todėl labai sergu už tai, kad kauniečiai parodytų visai Lietuvai, ką jiems reiškia krepšinis, ir savo pavyzdžiu bei geromis emocijomis įkrautų kamuolį, kurių pakaktų dar ne vienam miestui,“ – sakė  „Varom už Lietuvą“ vadovas Raimundas Daubaras.

„Kaunas – Lietuvos krepšinio lopšys. Šių metų rudenį sukaks 90 metų kai Vytauto kalne Elenos Kubiliūnaitės ir kitų merginų pastangomis buvo įrengta pirmoji to meto reikalavimus atitinkanti krepšinio aikštelė. E. Kubiliūnaitės ir Stepono Dariaus iniciatyva 1922 metų rudenį šioje aikštelėje įvyko pirmosios Lietuvos krepšinio pirmenybės, kuriose dalyvavo dvi moterų komandos. Vėliau prasidėjo Lietuvos vyrų krepšinio triumfas Kauno sporto halėje“,  – kalbėjo Kauno meras Rimantas Mikaitis.

Nuskambėjus Tautiškai giesmei, kamuolys pajudėjo iš aikštės prie S.Dariaus ir S.Girėno paminklo. Pirmasis į miestą kamuolį išvarė meras Rimantas Mikaitis.

Kamuolio kelionė per Kauną iš viso truks dvi dienas – iki liepos 8-osios. Liepos 7-ąją kamuolį miesto gatvėmis varys  įvairios Kauno verslo ir visuomeninė organizacijos.

Kamuolį kauniečiai išleido į kelionę per Lietuvą. Kamuolys apkeliaus 8 šalies miestus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius