-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 17

Kaune surengtose eitynėse skambėjo šūkiai „Lietuva – lietuviams!“, po jų sumuštas Pakistano pilietis

Valstybės atkūrimo dieną – Vasario 16-ąją – Kaune tradicines patriotines eitynes surengė Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga.
Eisena
Eisena / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Nebuvo apsieita ir be rasistinių išpuolių, Kaune sumuštas Pakistano pilietis. Policija sulaikė du įtariamuosius, nustatinėjama ar jie – eitynių dalyviai, skelbia portalas lrytas.lt.

Keli šimtai jaunuolių susirinko Kaune, Ramybės parke ir nešini vėliavomis bei plakatais per Laisvės alėją patraukė istorinės prezidentūros link.

Eisenai nusidriekus, aidėjo nacionalistiniai šūkiai „Lietuva – lietuviams!“, „Ne rytams ir vakarams, Lietuva – Lietuvos vaikams!“, „Savo žemės neparduosim, Briuseliui nepasiduosim!“, „Broliai esame balti...“, „Lietuva lietuviams, lietuviai Lietuvai!“.

Eiseną prižiūrėjo ir filmavo policijos pareigūnai, Vytauto prospekte bei Laisvės alėją kertančiose gatvėse buvo trumpam sustabdytas eismas. Policijos dėmesį patraukė keli eitynių dalyviai, slėpę savo veidus. Patriotinio jaunimo renginys pasibaigė istorinės prezidentūros sodelyje, čia buvo sugiedotas valstybės himnas, sakomos kalbos, pagerbtas partizanų atminimas.

Pasibaigus renginiui, užfiksuotas rasistinis išpuolis – Kauno centre jaunuoliai, savo striukes papuošę tarp skustagalvių populiariais antsiuvais, užpuolė ir sumušė Pakistano pilietį.

Policijos patruliai sulaikė įtariamuosius, jie pristatyti į Kauno Centro policijos komisariatą. Į policijos įstaigą atvyko ir nuo užpuolikų nukentėjęs vyras. Pareigūnai aiškinasi rasistinio išpuolio aplinkybes.
Eitynes organizavusios Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) vadovas Julius Panka teigė, kad išpuolis – ne jo vadovaujamos organizacijos atstovų darbas.

„Kad tai padarė ne mūsų organizacijos nariai aš galiu garantuoti, nes mūsų organizacija smurto nepropaguoja. Ar piktavaliai, kurie šitaip elgiasi nebuvo prisišlieję prie eisenos, negaliu pasakyti“, – sakė J.Panka.

LTJS pirmininkas neatmetė provokacijos galimybės. Jis tikino renginio išvakarėse gavęs įspėjimų, kad bus bandoma trukdyti eitynėms.

„Yra toks smurtinis judėjimas “Antifa„, jie visur, net ir tautiškume mato fašizmą ir tuos “fašistus„ nori nutildyti smurtiniais veiksmais. Turėjome tokią informaciją, ja pasidalinome su policija, todėl nenorėčiau atmesti ir provokacijos galimybės. Ką reiškia nedraugiškoms organizacijoms sumušti kokį nors užsienietį ir sugadinti patriotų šventę?“, – svarstė LTJS vadovas J.Panka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius