Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 12

Kaune vandalai nusitaikė į kelio ženklus

„Tai yra labai pavojinga“, – kalbėdamas apie vandalams nuolat užkliūnančius kelio ženklus, neslėpė Kauno kelių policijos vadovas Alfonsas Tarasevičius. Pagrindą nerimauti komisaras tikrai turi – pastarosiomis savaitėmis atvejų, kai ženklai yra nusukami ar net nulaužiami, padaugėjo kelis kartus.
„Atstatyti šitą ženklą kainavo apie 140 Lt. Tai nėra dideli pinigai, bet kai išverstų ženklų yra daug, suma susidaro“, - užvakar Daukanto gatvės prieigose kelininkų sutvarkytą ženklą paminėjo P.Keras.
„Atstatyti šitą ženklą kainavo apie 140 Lt. Tai nėra dideli pinigai, bet kai išverstų ženklų yra daug, suma susidaro“, - užvakar Daukanto gatvės prieigose kelininkų sutvarkytą ženklą paminėjo P.Keras. / Tomo Grigalevičiaus nuotr.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus darbuotojai žinių apie nusuktus bei aplaužytus kelio ženklus sulaukia kasdien. Nors dalis jų nukenčia nuo neapdairių vairuotojų automobilių, daugeliu atvejų tai būna vandalų darbas.

„Mes gauname visą informaciją apie eismo įvykius. Tokiais atvejais visas ženklų atstatymo išlaidas padengia draudimo kompanijos. O ar ženklą išvertė automobilis, kurio vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos, ar tai buvo tiesiog dar vienas vandalizmo atvejis, atskirti yra nesunku. Šių yra gerokai daugiau nei eismo įvykių“, – pasakojo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Dažniausiai užkliūna pėsčiųjų perėjos

Pasak A.Tarasevičiaus, pastebėti nusuktus kelio ženklus vairuojant yra praktiškai neįmanoma. Tiesa, Kelių policijos valdybos viršininkas pasidžiaugė, lad vandalams dažniausiai užkliūna pėsčiųjų perėją žymintys ženklai.

„Nulenkti ar nulaužti pagrindinį ar šalutinį kelią rodantys ženklai yra retenybė“, – tikino A.Tarasevičus.

„Jeigu šiek tiek pakrypęs pėsčiųjų perėjos ženklas, bet vis tiek matosi, kad ten yra perėja, tai nėra didžiulės tragedijos. Bet kai kalbama apie rodančius pirmumą ar ribojančius eismą kritinius ženklus, tai yra rimta“, – komisarui antrino P.Keras.

Ieškoti vandalų padeda policija

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas patikino, kad kiekvieną kartą, kai vandalai nulaužia, išverčia ar kitaip suniokoja kelio ženklą, informacija apie tai perduodama policijai.

„Yra buvę ne kartą, kai policija randa ne tik stotelėse tvarkaraščius niokojančius asmenis, bet ir pro ženklus nepraeinančius vandalus“, – tvirtino P.Keras ir paminėjo, kad kartais sučiupti chuliganus padeda įvairiose miesto vietose veikiančios vaizdo stebėjimo kameros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius