Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 22

Kaune vienu viešbučiu vaiduokliu liks mažiau?

Sovietmečiu pradėtas, bet taip ir nebaigtas statyti viešbutis „Britanika” pagaliau sulauks statybininkų bruzdesio, rašo Lrytas.lt. Nebaigtą statyti viešbutį pačiame Kauno centre valdo bendrovė „Britanika”.
Kauniečius ir miesto svečius šiurpinantis pastatas turi vilčių vėl sulaukti statybininkų.
Kauniečius ir miesto svečius šiurpinantis pastatas turi vilčių vėl sulaukti statybininkų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš metus savivaldybė viešajame aukcione pardavė 20 proc. šios įmonės akcijų. Jas už 2,73 mln. litų įsigijo bendrovės „Natkevičius ir partneriai” vadovas Gintautas Natkevičius. 80 proc. akcijų valdo verslininkas Kęstutis Stragys.

Prieš praėjusį rugsėjį Kaune vykusį Europos vyrų krepšinio čempionato finalą miesto valdžia žadėjo, kad šitas pastatas dings iš miesto žemėlapio. Tačiau taip neįvyko. Užtat neseniai pastato savininkai paskelbė pradėję rengti detalųjį sklypo, kuriame stovi viešbutis, planą.

Detaliojo plano rengimą sunkino ir tai, kad greta šio vaiduoklio esančio kito viešbučio „Daniela” savininkas, dabar jau velionis Šabtajus Kalmanovičius, kadaise įsigijo dalį „Britanikos” teritorijos. Patvirtinus detalųjį planą pastate viešbučio nebus: jau dabar savininkai kalba apie gyvenamosios paskirties būstus.

Kauno centre didžiulę teritoriją užima dar vienas pastatas vaiduoklis – dar 1988 m. pradėtas statyti viešbutis „Respublika“, stovintis priešais Nemuno salą. Jį valdo prieštaringos reputacijos verslininkas Gintaras Kviliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius