Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 07 06

Kaune vyko jubiliejinės Krašto apsaugos savanorių sporto žaidynės (nuotraukos, video)

S.Dariaus ir S.Girėno stadione vyko jubiliejinės XX Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) sporto žaidynės. Savanorių sporto žaidynes šiemet organizavo pajėgų štabas ir Dariaus ir Girėno apygardos 2-oji rinktinė.
Kovinio šaudymo pratybos
Neseniai pratybose dalyvavę KASP atstovai, antradienį Kaune varžysis sporto žaidynėse / Eugenijaus Žygaičio nuotr.

1991 m. liepos 4-5 dienomis Vilniuje, Vingio parke, įvyko pirmosios Savanorių žaidynės, kurios buvo ne tik sportinis renginys, bet ir politinė pasipriešinimo sovietiniams okupantams akcija. Šiose žaidynėse Kauno rinktinės savanoriai tapo čempionais ir iškovojo pagrindinį prizą, kuris iki šių dienų yra saugomas rinktinės muziejuje.

V KASP žaidynes 1995 metais buvo patikėta surengti SKAT Kauno rinktinei. Nuo tada tai tapo tradicija – XV Savanorių žaidynės vyko Kėdainiuose, o XX jubiliejinės sporto žaidynės vėl grįžta į Kauną.

Žaidynėse dalyvavo komandos iš penkių KASP rinktinių, Butigeidžio dragūnų mokomojo bataliono „Geležinio Vilko“ brigados ir Lietuvos šaulių sąjungos. Atskirose rungtyse taip pat varžėr užsieniečiai: Latvijos „Zemessardzės“, Estijos „Kaiseliito“ ir JAV komandos.

Žaidynių programa įvairi: nuo lietuviškosios savigynos, karinio kliūčių ruožo, krepšinio, virvės traukimo, granatų svaidymo, kovinio šaudymo, karinio orientavimosi, svarsčio kėlimo, žvalgo tako iki galiūnų komandų rungčių.

Šventės rengėjai primena, kad Lietuvos kariai savanoriai-sportininkai sėkmingai gina Lietuvos kariuomenės garbę Pasaulio kariškių sporto žaidynėse, yra iškovoję apdovanojimų įvairių sporto šakų varžybose ir net Olimpinėse žaidynėse.

VIDEO: Krašto apsaugos savanorių sporto žaidynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius