Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 21

Kauniečiai aktyviai renka prezidentą ir europarlamentarus, bet ateina mažiau jaunimo

Kauno miesto ir rajono rinkimų komisijų vadovai teigia, kad rinkėjai gana aktyvia dalyvauja trečiadienį prasidėjusiame išankstiniame Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų balsavime, tik pasigendama jaunimo.
Išankstinis balsavimas
Išankstinis balsavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

„Iš europarlamentarų nieko nesitikiu, man tai daugiau formali pilietinė pareiga. Prezidento rinkimai kas kita – jie daugiau lemia mūsų kasdieninį gyvenimą, ypač svarbu dalyvauti antrame ture, kai labai svarbus kiekvienas balsas“, – mano kaunietė 58 metų Gražina Zaborskienė.

Kitas rinkėjas Rimantas sakė, kad jam antrame ture daug sunkiau apsispręsti, už ką balsuoti prezidento rinkimuose. „Matau daug minusų ir pas vieną, ir pas kitą kandidatą, teks rinktis mažesnę blogybę“, – šypsojosi vyriškis.

Kauno miesto rinkimų komisijos pirmininkas Edvinas Gerulskis pastebi, kad iki trečiadienio popietės atėjo daugiau rinkėjų nei prieš dvi savaites.

Kauno miesto rinkimų komisijos pirmininkas Edvinas Gerulskis pastebi, kad iki trečiadienio popietės atėjo daugiau rinkėjų nei prieš dvi savaites. „Jau sulaukėme 1,5 tūkst. rinkėjų, kai pirmame ture per visą dieną atėjo 2,7 tūkst.“, – pastebi jis.

E.Gerulskis minėjo, kad daugiau rinkėjų paprastai ateina antrąją išankstinių rinkimų dieną.

Kauno rajono komisijos pirmininkė Rūta Svečiulienė taip pat mano, kad ateina daugiau rinkėjų nei pirmame ture. „Po 14 val. atėjo apie 400 žmonių. Tačiau matau daug mažiau jaunimo nei prieš tai vykusiame išankstiniame balsavime. Gal daugiau jaunesnių rajono žmonių sulauksime ketvirtadienį“, – svarstė ji.

E.Gerulskis ir R.Svečiulienė teigė nepastebėję rinkimų pažeidimų.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas trečiadienį paskelbė, kad nubaudė pirmame prezidento rinkimų ture pažeidusį rinkimų tvarką Jurbarko rajono gyventoją 47 metų A.M.

Jis buvo palikęs automobilį „Mercedes Benz“ su Naglio Puteikio reklaminiu plakatu rinkimų išvakarėse ir per rinkimus prie prekybos centro „Mega“ aikštelėje.

Vairuotojui skirta 250 litų bauda.

Balsavimas iš anksto vyksta trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 iki 20 valandos savivaldybių pastatuose.

Balsuoti iš anksto gali visi asmenys, kurie rinkimų dieną negalės atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę. Su savimi reikia turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę, pageidautina, bet nebūtina, rinkėjo kortelę. Savivaldybės rinkimų komisija gali šią kortelę atspausdinti iš naujo.

Taip pat trečiadienį prasideda ir iki penktadienio truks balsavimas specialiuose paštuose. Balsuoti paštu sudaromos sąlygos rinkėjams, kurie yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose; atliekantys karo tarnybą; esantys laisvės atėmimo įstaigose.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvauja devynios partijos ir viena dviejų partijų koalicija. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 europarlamentarų.

Prezidento rinkimų antrajame ture rungiasi su pirmajame daugiausiai balsų surinkę kandidatai – socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis ir antros kadencijos siekianti dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius