-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 04

Kauniečiai kviečiami dovanoti knygas bibliobusui

Lapkričio 5–20 dienomis visi kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami skaityti, dalintis perskaitytomis knygomis ir susitikti su mėgstamais autoriais bei knygų personažais. Nuo pirmojo lapkričio šeštadienio prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ bus įkurta simbolinė knygų spinta, į kurią lankytojai galės atnešti savo perskaitytą knygą ir padovanoti ją organizacijos „Gelbėkit vaikus“ bibliobusui.
Mugėje – knygos ir už 50 centų
Mugėje – knygos ir už 50 centų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bibliobusas – tai biblioteka ant ratų, važinėjanti po atokiausius Lietuvos miestelius ir kaimelius bei suteikianti galimybę net ir mažiausių gyvenviečių vaikams skaityti pačias įvairiausias knygas ir periodinius leidinius.

Skaitymo mėnesio renginiai prasidės jau šį šeštadienį „Megoje“: 15 val. debiutuojanti rašytoja Giedrė Bružienė pristatys savo romaną „Ilja. Paliesti dievą“, kuriame originaliai ir įdomiai susipina tikri faktai apie žolininkystę, ilgaamžiškumo legendos ir graži meilės istorija.

Kiek vėliau, 16 val., knygos „Protų dvikova“ autorius Paulius Ambrazevičius visus norinčius pakvies ne tik pasikalbėti apie šio žaidimo atsiradimą, bet ir parodyti savo sumanumą bei žinias – pristatymo metu lankytojai bus kviečiami pasiskirstyti į dvi komandas ir pažaisti šį intelektualų žaidimą. O mažųjų lankytojų jau nuo 13 val. lauks „Pasakų kambarys“ su žaidimais, pasakų personažais ir šešėlių teatru.

Ir tai tik artimiausio šeštadienio renginiai. Pirmuosius tris lapkričio savaitgalius miestiečių laukia net 15 nepakartojamų susitikimų su įdomiais ir gerai žinomais žmonėmis, tarp kurių maestro Donatas Katkus, populiarios TV laidos „Atleisk“ vedėja Palmira Galkontaitė, keliautojas Dainius Kinderis, „Mamų bibliotekos“ vaikų psichologės, profesionali psichoterapeutė Genovaitė Bončkutė-Petronienė, šaržininkas, TV laidų vedėjas Rimas Valeikis ir jo žmona fotografė Agnė Gintalaitė, kulinarinės TV laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ komanda, knygos „Apie Justiną Marcinkevičių“ autorius Valentinas Sventickas.

Be to, visą skaitymo mėnesį gyventojai galės apžiūrėti išskirtinę rankų darbo lėlių parodą, tarp kurios eksponatų bus galima atpažinti Šekspyro kūrinių veikėjus, įvairių pasakiškų, būtų ir nebūtų istorijų herojus. Patikusias lėles, puošiančias interjerą ir suteikiančias namams savitą dvasią, parodos lankytojai galės rezervuoti ir parodai pasibaigus įsigyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius