Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 31

Kauniečiai nulipdė rekordinį sniego senį (nuotraukos, video)

Po penkias valandas trukusių intensyvių darbų Kauno centre esančiame Santakos stadione šeštadienį iškilo net 5,3 m aukščio sniego senis.
Sniego senio lipdymo darbai
Sniego senio lipdymo darbai / Š.Dainausko nuotr.

Prieš pora savaičių kauniečio Šarūno Dainausko galvoje gimusi idėja šį šeštadienį virto įspūdingu daugiau nei 5 m aukščio, 8 m skersmens sniego statiniu.

„Mintis nulipdyti milžinišką sniego senį kilo tuomet, kai išgirdau, jog Vilniuje organizuojamas sniego mūšis. Pagalvojau, o kodėl Kaunui nepasinaudojus žiema. Kiek galima važinėti į Kleboniškį ir čiuožinėti nuo tų kalniukų su rogutėmis?

Man apie šią idėją užsiminus socialiniame tinkle „Facebook“, žinia apie tai pradėjo sparčiai plisti, – pasakojo masinio sniego senio lipdymo iniciatorius Š.Dainauskas. – Buvo labai baisu, kai ilgą laiką lauke buvo 20 laipsnių šalčio, tačiau šį savaitgalį lyg tyčia truputį atšilo. Bet galėjo būti dar šilčiau, nes nelipo sniegas – reikėjo nuolatos vaikščioti ir sniegą plūkti“.

VIDEO: Kauniečiai statys didžiausią šalyje sniego senį-366

Sulaukė netikėtos pagalbos

Į socialiniame tinkle „Facebook“ išplatintą Š.Dainausko kvietimą prisidėti prie sniego senio lipdymo darbų atsiliepė daugiau nei 200 kauniečių. Be to, idėjos autorius sulaukė ir netikėtos miesto valdžios pagalbos.

Savivaldybės darbuotojai savo iniciatyva pasirūpino, jog prie sniego senio lipdymo darbų prisidėtų ir bendrovės „Kauno švara“ traktoriukas, Santakos stadione stumdęs sniegą.

„Be jo būtų buvę labai sunku“, – atvirai prisipažino Š.Dainauskas.

Sniego senio statybos kainavo 24 litus

Sniego senio lipdymo darbai buvo pradėti 12 val. Susirinkusieji kastuvais kasė traktoriuko sustumtą sniegą ir po truputį formavo kylantį sniego senį. Vienu metu Santakos stadione nuolat darbavosi maždaug 50 – 70 žmonių. Susirinkusieji šildėsi karštu vynu, stiprinosi sumuštiniais bei vietoj išsikeptais šašlykais.

Nuo lipdymo pradžios praėjus lygiai 5 valandoms sniego senio kaklą apjuosus juoda plastikine plėvele, tapusia šaliku, ir purškiamais dažais nuspalvinus senio nosį, kauniečiai triumfavo.

„Draugų ir visų susirinkusiųjų entuziazmas buvo stipresnis už nelipnų sniegą. Mums tai pavyko ir mes tuo didžiuojamės“, – džiaugėsi Š.Dainauskas, patikinęs, jog sniego senio statybos iš viso kainavo 23,99 Lt, už kuriuos buvo nupirkti oranžiniai dažai ir juoda plėvelė, pavirtusi į šaliką.

Oficialiu Lietuvos rekordu netaps

Iki lipdymo darbų pradžios likus kelioms dienoms Š.Dainauskas kreipėsi į Lietuvos rekordų registravimo agentūrą „Factum“, tačiau šios atstovai pareiškė, jog didžiausio šalies sniego senio rekordas fiksuojamas nebus.

„Pasirodo, jog jie fiksuoja tik sniego statinius ir jų neskirsto į atskiras kategorijas. Šiuo metu Lietuvos rekordu yra pripažįstamas prieš kelis metus pastatytas 10 m aukščio sniego tortas. Tokio dydžio sniego senio be specialių konstrukcijų nulipdyti neįmanoma. Juk maždaug tokio aukščio yra 4 aukštų pastatas“, – teigė Š.Dainauskas.

Paklaustas, ar neketino pralenkti neseniai 7 m aukščio sniego senį pastačiusių latvių, kaunietis papurtė galvą: „Jiems tai padaryti buvo bepigu – jie sniego patrankos pagalba į vieną vietą pripūtė daug dirbtinio sniego, jį suformavo ir gavo sniego senį. Šiam darbui užteko vos kelių žmonių. Tuo tarpu pas mus viskas buvo daug sudėtingiau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius