-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 28

Kauniečiai labdaros vakaro metu paaukojo 100 tūkst. Lt (nuotraukos)

Net ir krizė nenumalšino kauniečių gerumo bei dosnumo – sekmadienį Kauno rotušėje vykusio tradicinio labdaros vakaro metu buvo surinkta 100 tūkst. Lt.
Vakaro akimirkos
Litai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki labdaros vakaro įmonės ir privatūs asmenys paaukojo 78822 litus. Rotušėje vykusio aukciono metu už parduotus meno gaminius buvo surinkta 18100 litų, dar 700 litų rasti aukų dėžutėje. Po aukciono paskelbus surinktą sumą, verslininkas Vladas Lašas, jau ir prieš tai skyręs pinigų labdaros vakarui, pažadėjo skirti dar daugiau kaip 2 tūkst. litų, kad kilniam tikslui būtų surinkta lygiai 100 tūkstančių litų.

Pagrindiniu labdaros vakaro rėmėju tapo bendrovė „Vėtrūna", skyrusi 15 tūkst. litų. Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas dėkojo susirinkusiems ir paaukojusiems lėšų vaikams. „Šie metai – ypatingi, privertę visus susitelkti. Noriu padėkoti visiems buvusiems šio kilnaus vakaro organizatoriams ir paprašyti būsimųjų, kad šios tradicijos būtų toliau puoselėjamos", – kalbėjo meras.

Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius pastebėjo, kad tokie renginiai visus suvienija. „Kristus mus mokė dalintis širdžių gerumu. Visiems – gražaus vakaro ir Dievo palaimos“, – linkėjo S.Tamkevičius.

Šiais metais surinktos labdaros lėšos bus skirtos Kauno II klinikinės ligoninės Vaikų pulmonologijos skyriuje sunkiausią tuberkuliozės formą besigydantiems ir specialių poreikių turintiems vaikams. Paaukoti pinigai taip pat bus skirti cukriniu diabetu sergančiųjų bendrijai „Likimas" insulino pompų sensoriams įsigyti, bus paremtas Kauno kurčiųjų reabilitacijos centras – padovanoti klausos aparatai ir jų priedai keturiolikai vaikučių, turinčių klausos sutrikimų.

Labdaros vakaro metu vyko miesto pirmosios ponios Jurgitos Kupčinskienės globojamas labdaringas aukcionas. Jam menininkai skyrė savo darbus, neprašydami jokio atlygio. Ansktesniais metais menininkams buvo sumokama už meno dirbinius.

Už labdarai skirtus darbus surinkta 18100 litų. Pirmąjį aukciono daiktą – Romo Juškelio nuotrauką „Atspindis" už 330 litų įsigijo pati J.Kupčinskienė. Verslininkas Antanas Gureckas aukciono metu paaukojo 4000 litų, Seimo narys Rimas Antanas Ručys įsigijo meno dirbinių už 3220 litų, Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė – 2700 litų. Kai kurie juvelyrikos, tapybos ant šilko darbai buvo sukurti specialiai labdaros vakarui.

Aukcioną „Myliu Kauną, kur bebūčiau" šmaikščiai vedė žinomas režisierius ir scenaristas Vytenis Pauliukaitis. Jam padėti parduoti buvo kviečiami žinomi kauniečiai, dabar gyvenantys ne Kaune – Lietuvos ambasadorius prie NATO Linas Linkevičius, Seimo narės Dalia Teišerskytė ir Birutė Vėsaitė, režisierius Gytis Padegimas.

Susirinkusiems koncertavo Kauno muzikinio teatro solistai Kristina Siurbytė, Nomeda Vilkanauskaitė, Žanas Voronovas, Mindaugas Zimkus, Tomas Ladiga.

Šokių vakarą atidarė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas su žmona Jurgita. Prieš tai visų laukė siurprizas - solisto, televizijos laidos „Triumfo arko" nugalėtojo Liudo Mikalausko pasirodymas. Jis iš pradžių dainavo, o paskui pasirodė ant parketo kartu su savo partnere laidoje „Šok su manimi" Gintare Slausgalviene.

Muzikinio teatro artistai ir Liudas Mikalauskas labdaros vakare sutiko dalyvauti be atlygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius