-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Kauniečiai pasipiktinę vasario 19-ąją negaliojusiais terminuotaisiais bilietais, vežėjai aiškina keleivius įspėję

Vyriausybės sprendimu iš nedarbo dienos į darbadienį virtusi vasario 19-oji kai kuriems kauniečiams, besinaudojantiems viešuoju transportu, sukėlė nemalonių jausmų. Nors oficialiai ši diena buvo laikoma darbo diena, miesto troleibusuose ir autobusuose negaliojo terminuotieji pirmadienio–penktadienio bilietai.
Informacija apie tai, kad vasario 19-ąją negalios terminuoti darbo dienų bilietai, buvo paskelbta internetinėje Kauno viešojo transporto svetainėje.
Informacija, kad vasario 19-ąją negalios terminuotieji darbo dienų bilietai, buvo paskelbta internetinėje Kauno viešojo transporto svetainėje.

„LR Vyriausybė perkėlė darbo dieną iš 2010 metų gruodžio 24 dienos į 2011 metų vasario 19 dieną. O „Autrolis“ nutarė, kad tai bus puiki proga pasipinigauti, ir rinko „zuikius“, nes, anot jų, tai išeiginė diena. Apsidrausdami savo tinklalapyje parašė žinutę, kad nuolatiniai bilietai yra nuo pirmadienio iki penktadienio, tad išnyko sąvokos „darbo dienomis“ ir „poilsio dienomis“. Valio, tauta moka baudas ir nėra prie ko prisikabinti“, – rašo laišką į redakciją atsiuntusi kaunietė Rasa.

„15min“ susisiekus su bendrovės „Autrolis“ atstovais, šie aiškino, kad tai nėra pirmas kartas, kai dėl nedarbo dienų perkėlimo į kitas kenčia keleiviai, o vėliau apmaudą lieja ant viešojo transporto vežėjų.

Problemų kyla, kai savaitgaliais tenka atidirbti už šventines dienas. Tuomet pirmadienio–penktadienio terminuotieji bilietai negalioja. Tačiau tokių dienų nėra daug, o pakeisti technologiją, kad tądien veiktų ir terminuotieji e.bilietai, kainuotų nemažai lėšų.

„Tai ne mūsų sprendimas. Taryba (Kauno miesto savivaldybės taryba – aut. past.) patvirtino, kad terminuotieji bilietai skirstomi į darbo dienų (pirmadienio–penktadienio) ir savaitės (t. y. galiojantys darbo dienomis ir savaitgaliais). Kadangi skiriasi jų kaina, kai kurie keleiviai įsigyja tik tuos, kurie galioja darbo dienomis. Problemų kyla, kai savaitgaliais tenka atidirbti už šventines dienas. Tuomet pirmadienio–penktadienio terminuotieji bilietai negalioja. Tačiau tokių dienų nėra daug, o pakeisti technologiją, kad tądien veiktų ir terminuoti e.bilietai, kainuotų nemažai lėšų. Be to, esu tikras, kad ir tada būtų pasipiktinusių ir nesupratusių, kaip čia yra. Todėl tokiais atvejais telieka įspėti keleivius, kad darbo dienos bilietai negalios“, – sakė „Autrolio“ generalinis direktorius Mindaugas Legas.

Pastebėjus, kad būtent informacijos keleiviai ir pasigedo, įmonės vadovas minėjo, kad tai buvo skelbiama internetinėje Kauno viešojo transporto svetainėje.

Joje iš tiesų nurodoma, kad vasario 16 dieną Kauno viešasis transportas dirbs pagal sekmadienio tvarkaraštį, o vasario 19 dieną – darbo dienos tvarkaraščiu. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad neatsižvelgiant į perkeltas švenčių dienas terminuotasis pirmadienio–penktadienio bilietas negalios vasario 19 dieną (šeštadienį). Tačiau daugiau šios informacijos nebuvo niekur.

Skaitytojos Rasos pastaba, kad tokią žinią keleiviams reikėjo skelbti per garsiakalbius pačiuose troleibusuose ir autobusuose, viešojo transporto įmonės atstovui pasirodė protinga. Pasak M.Lego, ateityje tai būtų galima daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius