Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 17

Kauniečiams siūlys mokesčius mokėti per skaitmeninę TV

Verslininkai ir mokslininkai kauniečiams siūlo naujovę: Kauno miesto savivaldybėje pristatyta informacinių technologijų sistema „BendraSąskaita.lt“, suteikianti galimybę skaitmenine televizija (TV) deklaruoti skaitiklių rodmenis, peržiūrėti ir apmokėti sąskaitas.
Projekto BendraSaskaita.lt sumanytojai siūlo apmokėti mokesčius naudojantis skaitmenine TV.
Projekto BendraSaskaita.lt sumanytojai siūlo apmokėti mokesčius naudojantis skaitmenine TV. / Projekto rengėjų nuotr.

„Projektas „BendraSąskaita.lt“ startavo prieš porą metų. Šiuo metu 17 tūkst. Kauno gyventojų už mėnesinius mokesčius atsiskaito vienu kvitu, kuris išsiunčiamas gyventojui kiekvieną mėnesį. Gavęs sąskaitą gyventojas ją apmoka nurodytame atsiskaitymo punkte. Tačiau aukštosios technologijos žengia į priekį, taigi, nuo šiol gyventojai mokesčius galės mokėti per interaktyviąją TV,“ – sakė vienas iš idėjos autorių ir įgyvendintojų, bendrovės „Aservis“ generalinis direktorius dr. Albinas Bačiliūnas. Pašnekovo teigimu, besinaudojantys šia sistema turi galimybę taupyti pinigus ir laiką: „Gyventojams nereikia mokėti administracinio mokesčio už kiekvieną paslaugų tiekėjų atsiųstą sąskaitą“.

Sistemos kūrėjų nuomone, sistema itin patogi. Ja paprasta naudotis – tam tereikia televizoriaus, skaitmeminės TV priedėlio su internetu ir valdymo pultelio. Televizoriaus ekrane gyventojas mato visus skaitiklių rodmenis, gali  peržiūrėti sąskaitas už mokesčius ir pasirinkęs banką – jas apmokėti.

Artimiausiu metu sistema dar bus tobulinama, todėl netrukus gyventojai galės ne tik mokėti mokesčius per interaktyviąją skaitmeninę TV, bet ir pasipildyti e-bilieto kortelę transportui, apmokėti įvairias kitas paslaugas.

Besibaiminantiems, kad naudojantis sistema, pinigai nepateks ten, kur reikia, jos kūrėjai ramina. Pasak jų, sistema naudotis saugu.

„Sąskaitos apmokamos tokiu pat principu kaip ir naudojantis elektronine bankininkyste: kiekvienas gyventojas turi prisijungimo vardą ir slaptažodį, kurie identifikuoja vartotoją“, jis – teigė prie sistemos kūrimo prisidėjęs Kauno technologijos universiteto (KTU) Multisensorinių sistemų laboratorijos vadovas dr. Vytautas Deksnys.

Artimiausiu metu informacinių technologijų sistema „BendraSąskaita.lt“ bus diegiama Klaipėdoje. Kitais metais numatyta, kad prie šio projekto prisijungs ir kiti miestai. Norą ją įsidiegti ketina ir kitų šalių miestai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius