Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 19

Kauniečiams teko geriausių regiono pareigūnų vardas

Kauno miesto patruliai bei apylinkių inspektoriai sau lygių neturi visoje apskrityje. Tuo buvo galima įsitikinti vakar vykusio geriausio apskrities policininko konkurso metu.

Iš visos Kauno apskrities suvažiavusiems patruliams bei apylinkių inspektoriams teko įveikti žinių patikrinimo testą, profesinės taktikos, šaudymo bei kliūčių ruožo rungtis. Tradicinės varžybos buvo padalintos į dvi dalis. Geriausiu šių metų apskrities apylinkės inspektoriumi tapo Kauno policijos Centro nuovados tyrėjas Alvydas Brazinskas. O geriausiais patruliais tapo Kauno policijos Patrulių rinktinės mobiliojo būrio pareigūnų Roberto Brundzos ir Algio Vaičiūno pora.

Nors iš pirmo žvilgsnio tiek patruliams, tiek ir tyrėjams skirtos rungtys buvo panašios, jas konkurso rengėjai pritaikė kiekvienos profesijos specifikai. Tai ypač matėsi profesinės taktikos rungtyje, kur pareigūnams teko reaguoti į neblaivaus vyro žmonos pagalbos šauksmą.

„Nors buvo imituojamas panašus buitinis konfliktas, patruliams teko raminti žmoną skriaudusį girtą vyrą, kuris namuose turėjo ginklą. Tuo tarpu inspektoriams teko kiek kitokia situacija: moteris policijos prašė išprašyti jos namuose girtaujantį ir jos vyrą girdantį prašalaitį. Abiem atvejais pareigūnams svarbiausia buvo tinkamai įvertinti situaciją ir visiškai ją kontroliuoti“, – pasakojo Kauno policijos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Virginijus Petraitis, pabrėžęs, jog šiame konkurse pareigūnai ne tik pasisėmė patirties, bet ir išvydo savo bei kolegų klaidas.

Tiek A.Brazinskas, tiek R.Brundza bei A.Vaičiūnas rugsėjo mėnesio viduryje vyks į Klaipėdą, kur vyks geriausio šalies pareigūno konkursas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius