-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 09

Kauniečių laukia lyriško džiazo dozė

Kauniečių trečiadienį laukia išskirtinė proga pasinerti į gero džiazo sūkurį.
Francesco Angiuli
Francesco Angiuli / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Džiazas

Rotušės aikštėje įsikūrusio restorane „Sadutė“ vienintelį koncertą surengs italų kontrabosistas Francesco Angiuli kartu su Lietuvos džiazo muzikantais – Arvydu Joffe (mušamieji), Arnu Mikalkėnu (klavišiniai) ir Tomu Razmumi (saksofonas).

Pasak koncerto rengėjų, mintis pasikviesti Europos klausytojams žinomą ir jų mėgstamą italų muzikantą kilo seniai. Tačiau įtemptas koncertų grafikas koreguodavo jo planus užsukti į Lietuvą.

Kontraboso virtuozas F.Angiuli žinomas kaip lyriškų melodijų meistras. Klausytojus jis žavi ir nuoširdumu. F.Angiuli groja su jaunais ir patyrusiais atlikėjais.

Pietų Italijoje gimęs F.Angiuli muzikuoti pradėjo obojumi, būdamas penkerių. Vėliau obojų jis išmainė į pianiną, o galiausiai pasirinko elektroninį boso instrumentą ir pradėjo groti įvairiuose rock, pop, jazz ir elektroninės muzikos kolektyvuose.

Tiesa, mokslus atlikėjas tęsė ir kaip klasikinės muzikos atstovas: baigė klasikinio kontraboso bei elektrinio boso studijas. Profesinės patirties muzikantas sėmėsi pas žymiausius savo šalies muzikus.

Šiuo metu jis daugiausia koncertuoja Europoje vykstančiuose festivaliuose. Koncerte Kaune skambės autorinės F.Angiuli ir A.Mikalkėno kompozicijos.

Koncerto pradžia – 20 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius