Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 19

Kauniečius kviečia pirmoji povandeninės fotografijos paroda

Ketvirtadienį prekybos centro „Mega" antrajame aukšte atidaryta pirmoji Lietuvoje povandeninės fotografijos paroda „Žvilgsnis giliau“. Jos autorius 29 metų kaunietis Tomas Degutis, vienintelis Lietuvoje rengiantis fotosesijas po vandeniu, kauniečiams ir miesto svečiams pristato savo išskirtinius darbus.
Tomas Degutis
Tomas Degutis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Po vandeniu dirbantis fotografas gelmes pamilo ankstyvoje vaikystėje. Jo tėvas, profesionalus naras, pastebėjo sūnaus susidomėjimą nardymu ir penkerių metų vos sulaukusiai atžalai iį medicininių deguonies balionų sukonstravo pirmąjį dvibalionį, kad sūnus galėtų panerti gelmėn. „Nuo tada nardymas tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi,“ – pasakojoT. Degutis.

Po kurio laiko povandeninio pasaulio įspūdžiais gelmes pamilęs nardytojas panoro pasidalinti su kitais žmonėmis, todėl įsigijo fotoaparatą. Šiandien vienas iš nedaugelio pasaulyje profesionalių povandeninių fotografų vienintelis Lietuvoje teikia povandeninės fotografijos paslaugas. Šiuo metu T.Degutis priskaičiuoja jau virš 100 fotosesijų surengtų vandenyje.

„Fotografuodamas po vandeniu susiduriu su išskirtinėm vandens savybėm, – apie savo darbo  ypatumus pasakojo T. Degutis. – Vanduo už orą tankesnis 800 kartų ir labai smarkiai sugeria šviesą. Povandeninės šviesos poveikis priklauso nuo gylio, objekto atstumo, paviršiaus ir oro sąlygų. Todėl svarbu žinoti kaip sukurti tinkamą vandens ir šviesos santykį, norint išgauti gerą povandeninės fotografijos atvaizdą.“

Povandeninės fotografijos paroda „Žvilgsnis giliau“ prekybos i centre „Mega“ veiks iki rugsėjo 8 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius