-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 07

Kauniečius ragins daugiau judėti

Rytoj Kauno centre miestiečiai bus raginami pasyvų laisvalaikį iškeisti į sporto pratimus.
Penktadienį kauniečiai kviečiami į Laisvės alėją, kur galės aktyviai praleisti visą popietę.
Penktadienį kauniečiai kviečiami į Laisvės alėją, kur galės aktyviai praleisti visą popietę. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras (KVSB), pažymėdamas Judėjimo sveikatos labui dieną, organizuoja renginį „Fizinio aktyvumo mugė“.  Akcijos metu bus pristatomos įvairios fizinio aktyvumo formos, kurias galės pasirinkti patys akcijos dalyviai.

Anot renginio organizatorių, mugėje bus laukiamas kiekvienas miestietis, nesvarbu, koks jo amžius. KVSB visuomenės sveikatos specialistai susirinkusiuosius nemokamai konsultuos fizinio aktyvumo, sveikos mitybos ir sveikos gyvensenos klausimais. Mugės lankytojai galės sužinoti savo kūno masės indeksą (KMI), ūgį, svorį, o tai galbūt paskatins užsiimti aktyvesne fizine veikla. Bus galimybė atlikti „Eurofito“ testą, kuris yra savita, tiksli ir patikima įvairių fizinio pajėgumo komponentų (širdies ir kvėpavimo sistemos ištvermės, jėgos, raumenų ištvermės, lankstumo, greitumo, pusiausvyros) įvertinimo priemonė.

Renginio metu parodomuosius pasirodymus atliks sportininkai, užsiimantys karatė, aikido, aerobika ir kitomis sporto šakomis. Kauno miesto turizmo informacijos centras primins kauniečiams, kad Kauną apvaikščioti pėsčiomis ir smagu, ir naudinga. Įvairūs maršrutai pėsčiomis ar dviračiu Kauno mieste, rajone – puiki fizinio aktyvumo forma.

„Fizinio aktyvumo mugė“ vyks rytoj, nuo 11 iki 15 val. Laisvės alėjoje, prie Muzikinio teatro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius