Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 07

Kaunietės kviečiamos į mamų klubą

Kaune ketinama įkurti mamų klubą. Apie tai ir kitas mamoms aktualias naujienas vaikus auginančios kaunietės kviečiamos padiskutuoti į Kauno darbo biržą. Antradienį vyksiantį susitikimą organizuoja mobilus informacinis pagalbos centras „MOMA“.
Mamos protestuoja prie Kauno miesto savivaldybės
Mamos protestuoja prie Kauno miesto savivaldybės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šio centro nariai – ekspertai ir savanoriai – keletą mėnesių važinėja po įvairius Lietuvos miestus ir regionus. Ne viename jų jau sėkmingai veikia vadinamieji mamų klubai, kurių narės viena kitai padeda spręsti įvairius sunkumus.

„Kaunas – vienas iš paskutiniųjų miestų, kuriame lankomės. Todėl šiame mieste gyvenančioms mamoms jau galime pateikti sėkmingai veikiančių mamų klubų pavyzdžių. Svarbiausias tokios bendruomenės tikslas – padėti darbo nerandančioms mamoms vėl pradėti dirbti. Tokių mamų šiuo metu yra nemažai. Neretai tai – jaunos moterys, neturinčios jokios patirties, kaip ieškoti darbo. Todėl joms kitų mamų patarimai labai vertingi. Tačiau klubo narės viena kitai talkina ne tik patarimais, bet ir tuo, kad, esant reikalui (pavyzdžiui, moteriai einant į susitikimą su potencialiu darbdaviu) pasaugo jos vaiką“, – pasakojo viena iš projekto organizatorių, VšĮ Naujos kartos moterų iniciatyvos atstovė Laima Trofimovienė.

Įvairiuose Lietuvos miestuose veikiančių mamų klubų veikla skiriasi priklausomai nuo toje vietoje mamoms kylančių sunkumų. Pavyzdžiui, kai kuriuose miestuose lopšelių ir darželių darbo laikas nepatogus: penktadieniais vaikus iš grupių būtina pasiimti iki 16.45 val. Ne visos mamos turi galimybę taip anksti užbaigti darbo dieną. „Tokiu atveju padeda klubo narės. Jos susitaria, kad rotacijos būdu kiekvieną penktadienį iki tol, kol vaikų mamos baigs darbą, paglobos darželinukus pas save“, – pasakojo L.Trofimovienė.

Manantiems, kad toks mamų bendradarbiavimas – iš užsienio atklydusi naujovė, „MOMA“ nariai pateikia priešingų argumentų: „Lietuvoje nuo seno buvo tradicija, kad kaimo moterys viena kitai padeda auginti vaikus. Šiuo metu mamos taip pat jungiasi į įvairias grupes, dažnai prasidedančias virtualioje erdvėje, tačiau neapsiribojančias tik tokiu bendravimu.“

Diskusija Kauno darbo biržoje (E.Ožeškienės gatvė 37) antradienį, nuo 11 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius