-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Kauno „Akropolyje“ bus atsukti laikrodžiai atgal į tarpukario Lietuvą

„Laikykit zgadą, meilę ir vienybę bei ščyrai tarnaukit Tėvynei“ – toks tarpukario Lietuvą menantis palinkėjimas lydės visus, vasario 16-ąją užsuksiančius į Kauno „Akropolį“. Čia pirmą kartą bus minima Valstybės atkūrimo diena – Vasario 16-oji.
Nuo šeštadienioį vakaro Vilniuje, Lietuvių liaudies kultūros centre, vyko trankus ir pašėlęs pirmasis lindyhopo maratonas.
Tarpukario Kauno dvasia alsuojančiame renginyje bus galima pasimokyti šokti lindy hopą. / Nadeždos Gric nuotr.

Įvairiose prekybos centro vietose bus atkurtas interaktyvus istorinės sostinės gyvenimas su iškiliais prezidento Antano Smetonos laikų poetais, artistais, lindy hopo šokėjais.

„Nuo vidurdienio atsukame savo laikrodžius atgal į tarpukario Lietuvą ir kviečiame šeimas, jaunimą ir vyresnius žmones kartu pasimėgauti žaisminga istorinio Kauno atmosfera, žadinančia mūsų patriotinius jausmus“, – sakė Kauno „Akropolio“ valdytoja Jurgita Viršilienė.

Šventėje lankytojų lauks ne tik retro mados ir šokio pasirodymai, poetų Balio Sruogos, Kazio Binkio prototipai. Kiekvienas atėjęs turės galimybę išmėginti tarpukario laikotarpio istorijos žinias „Aikštės viktorinoje“.

„Žiūrovai pamatys elegancija alsuojančią Laikinosios sostinės madą, susipažinti su aktorių kuriamais personažais. Tarp kurių bus ne tik puošnūs miestiečiai, užsiėmę  kasdieniais darbais, bet netgi ir tų laikų vakarėlių sielos“, – apie būsimą teatralizuotą retro mados spektaklį kalbėjo jo autorė Rūta Sakalauskaitė.

Lankytojai galės pasinaudoti reta galimybe iš arti apžiūrėti ir nusifotografuoti prie tarpukario laikų autentiškų automobilių. Bene įspūdingiausias „Packard 333 Limousine“, kuris 1925 metais pagamintas JAV priklauso prabangių automobilių klasei. Šis automobilis kaip ir kartu su Istorine Prezidentūra rengiama senų fotografijų paroda „Mes prie Nemuno užaugę...“ Kauno „Akropolyje“ bus eksponuojami iki vasario 20 dienos.

Renginio pradžia 12 val.

Kitų vasario 16-ajai skirtų renginių programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius