2011 04 12

Kauno apskrityje vyrai dažniausiai apsinuodijo alkoholiu, moterys – medikamentais

Kauno visuomenės sveikatos centras 2010 m. užregistravo 392 pranešimus apie apsinuodijimo atvejus iš Kauno apskrities sveikatos priežiūros įstaigų. Atlikus apsinuodijimų aplinkybių ir eigos tyrimą, buvo nustatyta, kad vyrai dažniausiai apsinuodijo alkoholiu (29 proc.) ir medikamentais (23 proc.), moterys ir vaikai – medikamentais (atitinkamai 57 ir 42 proc.).
Vaistų klastotė
Vaistai. / Muitinės departamento nuotr.

Sveikatos priežiūros įstaigos, nustačiusios ar įtarusios apsinuodijimą, privalo apskrities visuomenės sveikatos centrui pateikti informaciją. Išanalizavus 2010 m. gautus duomenis apie apsinuodijimus nustatyta, kad Kauno apskrityje suaugusieji dažniausiai apsinuodijo medikamentais, alkoholiu, dujomis ir/ar smalkėmis bei alkoholiu su kitomis medžiagomis. Pranešimų apie apsinuodijimus tarp vyrų gauta beveik 20 proc. daugiau nei tarp moterų. Didžioji dalis visų apsinuodijimų buvo apgalvoti, t. y. vyrai apsinuodijo ne atsitiktinai.

Statistika rodo, kad pernai dažniausiai apsinuodijo 26–62 metų amžiaus grupei priklausantys asmenys (165 atvejai), du iš šių atvejų pasibaigė mirtimi. Vaikai dažniausiai apsinuodijo medikamentais (57 atv.) ir alkoholiu (35 atv.). Dažniausiai apsinuodijo vaikai iki 7 metų amžiaus.

Pernai daugiausiai apsinuodijimų atvejų registruota Kauno mieste (159 atv.) ir Prienuose (97 atv.), mažiausiai – Jonavoje (24 atv.) ir Kaišiadoryse (35 atv.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius