Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 07

Kauno botanikos sode įrengti sniego labirintai

Ilgai laukta žiema pažadino lietuvių kūrybingumą. Kauno Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodo teritorijoje nuo savaitgalio galima neįprastai papramogauti – pasivaikštinėti po du sniego labirintus.
Sniego labirintas
Sniego labirintas / Videoskrydis.lt nuotr.

„Idėją iš gausiai iškritusio sniego sukurti labirintą pasiūlė VDU studentai, o mes ją palaikėme. Kartu su 10 studentų per 5 valandas sukūrėme du sniego labirintus – visi norintys gali panardyti „2009“ ir „gėlės“ formos, arba kaip jį vadiname mes – „baltiškajame“, labirinte“, – pasakojo Kauno botanikos sodo direktoriaus pavaduotojas administravimui Aurimas Didžiokas.

Baimindamiesi, kad lietuviški orai neleis ilgai pasidžiaugti nauja pramoga ir bendru kūriniu, sodo darbuotojai suskubo jį nufotografuoti. Tai padaryti padėjo Kęstutis Fedirka, kuris radijo bangomis valdomu lėktuvu iš paukščio skrydžio nufotografavo ir nufilmavo neįprastą kūrinį sniege. Pasak A.Didžioko, šie kadrai pravers, kai sodo administracija savo sniego labirintą įregistruos Pasauliniame labirintų lokatoriuje internete. „Taip mūsų labirintas, beje, pirmasis iš Lietuvos, taps žinomas visam pasauliui. Šį puslapį kai kurie žmonės nuolat seka ir domisi naujais objektais“, – pasakojo Botanikos sodo atstovas.

Pašnekovas neslėpė, kad naujoji sodo administracija, kuri darbą pradėjo šiemet rudenį, turi ambicingų ateities planų. „Norime, kad Botanikos sodas būtų žinomas visuomenei, todėl bandysime jį priartinti prie žmonių. Idėjų turime labai daug. Šis labirintas – ne paskutinis. Yra minčių sukurti labirintą iš kitų medžiagų, pavyzdžiui, akmenų ar augalų. Taip pat, jei žiemos būtų ilgesnės, būtų galima įrengti slidinėjimo trasą, ant tvenkinių – čiuožyklas. Sodo teritorija didžiulė, kodėl jos neišnaudojus tinkamai?“, – tikino A.Didžiokas. Tiesa, sodo darbuotojai neslepia, kad tikisi, jog į Aleksote esantį sodą žmonės užsuks ne tik papramogauti. „Neslėpsime – mums reikia ir pagalbos. Talkos būtų pats tas. Priimtume ir kitokią paramą“, – sakė Botanikos sodo direktoriaus pavaduotojas.

Žiemą įėjimas į Botanikos sodo teritoriją nemokamas. Bilietai parduodami tik į oranžeriją, kurioje visus metus žaliuoja egzotiškieji augalai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius