-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 18

Kauno centre automobilius nemokamai galima statyti nuo 17 val.

Nuo šiol kauniečiai bei miesto svečiai galės nemokamai miesto centre automobilius statyti nuo 17 val., o ne nuo 18 val., kaip buvo nustatyta anksčiau. Šiuos pakeitimus penktadienį patvirtino Kauno miesto politikai.
Parkavimo kontrolieriai bus išleisti nemokamų atostogų.
Parkavimo kontrolieriai bus išleisti nemokamų atostogų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rinkliava bus renkama darbo dienomis nuo 8 iki 17 valandos, išskyrus valstybinių švenčių ir renginių „Kauno miesto diena“ metu, nes minėtu laikotarpiu rinkliava nerenkama.

„Džiugu, kad taryba nusprendė priimti šį siūlymą. Netiesa, kad Laisvės alėja merdi. Šiuo metu jau yra išnuomota žymiai daugiau patalpų nei pernai, žmonės grįžta į šią gatvę. Šis sprendimas leis pritraukti dar daugiau žmonių, kurie iškart po darbo, palikę mašiną, galės pasėdėti kavinėje ar šiaip pasivaikščioti didžiausia pėsčiųjų gatve Lietuvoje“, – sakė šį sprendimą inicijavęs tarybos narys Jonas Koryzna.

VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ 2010 metais surinktas rinkliavos dydis už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis automobiliams statyti, kuriose renkama ši rinkliava, sudarė 5 mln. 684 tūkst. Lt.

Sutrumpinus rinkliavos laiką viena valanda, surenkamos rinkliavos suma sumažės apie 640 tūkst. Lt per metus, tačiau padidėtų žmonių pritraukimas į miesto centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius