Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 22

Kauno centre – inscenizuotas plėšimas: išvyskite, kaip dirba policija

Vasario 22 d. minima Nusikaltimų aukų rėmimo diena. Ta proga Kauno Laisvės alėjoje surengta „Sąmoningumo didinimo akcija-inscenizacija“. Jos metu įvykdytas tariamas plėšimas, kurį stebėję praeiviai buvo supažindinti su policijos pareigūnų darbu, vykdant nusikaltimo tyrimą ir sekant nusikaltėlio pėdsakais.
„Sąmoningumo didinimo“ akcija-inscenizacija
„Sąmoningumo didinimo“ akcija-inscenizacija / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuojamo renginio tikslas – nusikaltimų prevencija didinant žmonių sąmoningumą (smurto artimoje aplinkoje prevencija, prekybos žmonėmis prevencija, turto nusikaltimų prevencija, psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencija).

Per akciją ne tik buvo dalijamasi aktualia informacija, rodomi filmukai, buvo galima išbandyti narkotikų poveikį sukuriančius akinius, tačiau surengta ir plėšimo inscenizacija.

Čia pat, prie Kauno valstybinio muzikinio teatro, praeivių dėmesį traukė „Stop“ juosta aptverta nusikaltimo vieta: kriminalinių tyrimų priemonės, pėdų atspaudai, įkalčių numeracijos. „Nusikaltimo veiksme“ pastatyti du manekenai – nusikaltėlis plėšikas ir tariama auka. Tai – surengtos plėšimo scenos pasekmė.

Apie 13 val. Laisvės alėjos parkeliu ėjusią porelę užkalbina nedraugiškai nusiteikę trys vaikinai. Jie paprašo cigaretės, paskambinti. Įvyksta konfliktas. Jo metu iš merginos rankų išplėšiamas telefonas, kuris nukrinta ant žemės, iš merginos rankų taip pat plėšiamas rankinukas, iš kurio pabyra įvairūs daiktai.

Po keletą minučių vykusio konflikto vaikinukai pabėga, o „įvykio vietoje“ pradeda dirbti ekspertai. Zona aptveriama, sunumeruojami įkalčiai, užfiksuojamos kitos detalės. Ekspertai nuima pirštų atspaudus nuo įkalčių ir kitų objektų.

Vėliau pareigūnai imasi apklausinėti įvykių liudytojus, užsirašinėja svarbią informaciją, kad inscenizacijos pabaigoje galėtų pristatyti įtariamųjų portretus. Ekspertai sudarinėja nusikaltėlių fotorobotus pagal liudytojų parodymus.

Renginio partneriai – Kauno apskrities vyrų krizių centras, kuriame surengta plakatų paroda, teiktos pirminės konsultacijos dėl smurto artimoje aplinkoje, bei Kauno arkivyskupijos Caritas, akcentavęs prekybos žmonėmis prevenciją.

VIDEO: „Sąmoningumo didinimo“ akcija-inscenizacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius