Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 11

Kauno Dainavos poliklinikoje – nauji tyrimai vyrams

Ar įsivaizduojate savo kasdienį gyvenimą, jei jus nuolat persekiotų noras šlapintis, o atėjus į tualetą būtų sunku tai padaryti – ištuštinti šlapimo pūslės taip ir nepavyktų. Netrukus vėl jaustumėte, kad „prispyrė reikalas“ ir taip visą dieną. Jei toks gyvenimas primena siaubo filmą, pagalvokite, kad tai patiria apie trečdalis vyrų, perkopusių 50 metų amžių ir kenčiančių nuo prostatos vėžio ar kitų susijusių ligų.
Profilaktiškai pasitikrinti, ar nesergate prostatos vėžiu, ypač rekomenduojama vyrams, perkopusiems 50 metų.
Profilaktiškai pasitikrinti, ar nesergate prostatos vėžiu, ypač rekomenduojama vyrams, perkopusiems 50 metų. / Photos.com

 VšĮ Kauno Dainavos poliklinikos gydytojas urologas Saulius Stirbys teigia, kad šlapimo kanalas gali susiaurėti dėl prostatos hiperplazijos (išvešėjimo), prostatos vėžio ir šlapimo kanalo randėjimo. Viena dažniausių vyrų urologinių ligų yra gerybinė prostatos hiperplazija.

„Sergant prostatos hiperplazija savarankiškai gydytis per televiziją ir spaudoje reklamuojamais nereceptiniais vaistais pavojinga. Ligai diagnozuoti ir gydyti būtina urologo konsultacija“, – tvirtina medikas.

Prostatos būklei įvertinti reikia atlikti fizinę apžiūrą, ultragarsinį tyrimą ir urofloumetriją (šlapimo srovės matavimą). Kauno Dainavos poliklinikoje naujai įdiegtas modernus urologinis funkcinės diagnostikos tyrimo metodas – uroflaumetrija. Tai itin paprastas ir neskausmingas, tačiau itin svarbus ir informatyvus prostatos tyrimas.

Šio tyrimo metu išmatuojamas šlapimo srovės greitis, pasišalinančio šlapimo kiekis, registruojama šlapinimosi trukmė. Tyrimo metu nustatomas prostatos dydis, šlapimo pūslės ir inkstų pažeidimai, funkciniai prostatos pakitimai. Tai leidžia ištirti priešinės liaukos būklę, parinkti tinkamą gydymą bei įvertinti gydymo efektyvumą, prognozuoti ligos eigą, gydymo rezultatus.

Urologai akcentuoja, jog svarbiausia laiku ir teisingai diagnozuoti ligą bei pradėti gydymą. Žinodamas savo tyrimo atsakymą, pacientas gali sekti savo gydymo veiksmingumą ir laiku pakartotinai kreiptis į savo urologą. Tyrimo rezultatas turėtų būti didesnis nei 15 ml/s.

Dainavos poliklinikoje vykdoma priešinės liaukos (prostatos) vėžio ankstyvosios diagnostikos programa, atliekami išsamūs prostatos tyrimai echoskopu, esant poreikiui specialiu aparatu paimamas audinio mėginys (biopsija) tikslesniam ištyrimui.

Šiems tyrimams būtina registruotis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius