-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 08

„Kauno energija“ gali nutraukti sutartį su Kauno termofikacine elektrine

Miesto valdžiai atsibodo klausyti „Kauno termofikacinės elektrinės“ (KTE) pažadų, jog jie ketina vykdyti savo įsipareigojimus ir į miesto šilumos ūkį investuoti žadėtus 400 mln. litų. Todėl nuspręsta atnaujinti derybų su KTE sutartį. Nepavykus susitarti, ketinama pradėti laidavimo sutarties vykdymo procedūras ir nutraukti esamą sutartį.
Bakas
Rimantas Bakas / V.Žukaitytės nuotr.

Šiuo metu „Kauno energija“ perka daugiau kaip 90 proc. visos šilumos perka iš vieno šaltinio – Kauno termofikacinės elektrinės. Tokį kiekį ji privalo pirkti pagal pasirašytą sutartį. Iš KTE perkama šilumos kaina yra viena brangiausių Lietuvoje.

KTE yra įsipareigojus į miesto šilumos ūkį investuoti beveik pusę milijardo litų, tačiau per beveik 10 metų, Kauno mero Andriaus Kupčinsko teigimu, bendrovė net nebandė atnaujinti esamo šilumos ūkio.

„Miestas su šia sutartimi yra supančiotas jau dešimtmetį. Kaip visi gerai žinome, bendrovė nieko nedarė per šiuos metus ir manau, kad ir toliau nieko nedarys. Miesto šilumos ūkis yra nugyventas, jam būtinos investicijos“, – susirūpinęs kalbėjo A.Kupčinskas.

Ketvirtadienį vykusio Kauno miesto tarybos posėdžio metu buvo nuspręsta, kad, jeigu derybų metu nepavyks pasiekti teigiamų rezultatų, nuo kitų metų kovo 1 d. bus pradėtos sutarties nutraukimo procedūros. Be to, savivaldybė turės teisę atgauti 105 mln. Lt, kurie numatyti už sutarties nevykdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius