-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 23

„Kauno energija“ jau baigia pasiruošti artėjančiam šildymo sezonui

Bendrovė „Kauno energija“ praneša, kad iki rugsėjo 22 dienos įvykdė maždaug 98 proc. visų pasiruošimo naujam šildymo sezonui darbų. Šiuo metu atlikti visi hidrauliniai bandymai, per kuriuos išbandyta per 400 km šilumos tiekimo tinklų. Jų metu nustatyti 143 nesandarumo atvejai, kurie jau baigiami tvarkyti.
Kada ims šilti ir ar apskritai šils radiatoriai Kalvarijos miesto daugiabučiuose ar visuomeninės paskirties pastatuose – nežinia.
Kaunas jau ruošiasi šildymo sezonui / Gedimino Savickio nuotr.

Vykdant pasiruošimo šildymo sezonui darbus, sumontuoti 22 vnt. naujos termofikacinio vandens atjungimo armatūros, kuri leis lanksčiau vykdyti tinklo perjungimus ir nustatyti atsiradusius defektus. Pakeisti 115 vnt. susidėvėjusios atjungimo armatūros.

Bendrovė primena, kad iki šildymo sezono pradžios visi šilumos punktai turi būti parengti ir privalo turėti parengties aktus. Apie pastatus, kurių šilumos punktai nebus laiku parengti šildymo sezonui, bendrovė bus priversta informuoti Valstybinę energetikos inspekciją. Iki rugsėjo 20 dienos 2342 objektams, kurių šilumos punktų įranga nėra AB „Kauno energija“ nuosavybė, tokie aktai jau išduoti.

Be to, primenama, kad „Kauno energija“ tiekia šilumą tik iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą atsakingi patys gyventojai ir administratoriai.

Atsižvelgiant į vidutinę oro temperatūrą, šildymo sezonas Kaune dažniausiai prasideda įpusėjus spaliui, kai tris paras iš eilės oro temperatūra būna žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.Mieste ir rajone, naudojant naujas technologijas, iki rugpjūčio buvo rekonstruota bei naujai pastatyta 5,38 kilometro šilumos tiekimo tinklo. Šiemet šiuos darbus finansavo Europos Sąjunga.

Sėkmingi metai

Planuojama, kad iki metų pabaigos į šilumos tiekimo tinklų plėtrą ir rekonstrukciją bus investuota dar 21,54 mln. litų. Už juos bus pakeista 6,50 km šilumos tiekimo tinklų. T.y. net 19,27 proc. daugiau nei iki pradedant įsisavinti Europos Sąjungos paramą.

Bendrovės Investicijų ir turto departamento direktoriaus Arvydo Juškos teigimu, per 8 šių metų mėnesius investicijų planas buvo įvykdytas apie 41,5 proc. investicijų ir remonto darbų, pagerinančių turto naudingąsias savybes, buvo atlikta už 19,5 mln. Lt. Iki metų pabaigos investicijų planas bus įvykdytas 75 proc.

Reikšmingiausi šių metų investicijų projektai šilumos gamybos sektoriuje yra Garliavos katilinės rekonstravimas ir dūmtraukio statyba, Petrašiūnų elektrinės vandens šildymo katilų kapitaliniai remontai bei Girionių katilinės rekonstravimas, įrengiant automatizuotą vandens šildymo katilą.

Bendrovės duomenimis, iš 1213 Kauno daugiabučiuose namuose esančių šilumos punktų, kurių įranga priklauso bendrovei, 1192 jau visiškai paruošti šildymo sezonui. Tai sudaro 98 proc. visų šilumos punktų, kurių įranga priklauso bendrovei. Tačiau, iki šildymo sezono pradžios likus nepilnam mėnesiui, pastato šilumos įrenginių parengties akto dar neturi 1483 įvairios paskirties pastatų, kurių šilumos punktų įranga priklauso patiems pastatų savininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius