Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 12

Kauno jaunimo savaitė startuoja su Tautų muge

Pirmadienį Kauno „Akropolyje“ vyksiančioje „Tautų mugėje“ daugiau nei dešimt įvairių kultūrų atstovų kauniečiams pristatys savo šalių nacionalinius valgius, papročius, tradicines, dainas ir šokius.
Kauno jaunimo savaitėje vyks ir tradicinė "Zuikių medžiokė", kurios metu jaunimas primins be bilietų viešuoju transportu važiuojantiems keleiviams, jog taip darydami rizikuoja gauti baudą.
Kauno jaunimo savaitėje vyks ir tradicinė akcija „Zuikių medžioklė“, kurios metu morkomis bus „apdovanojami“ keleiviai, viešuoju transportu važiuojantys be bilieto. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Tautų mugė

Renginio organizatoriai, tarptautinės jaunimo organizacijos „AIESEC Kaunas“ nariai žadėjo, jog mugėje, kuri šiandien šurmuliuos prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, kauniečiai galės iš arčiau susipažinti su Ispanijos, Turkijos, Čekijos, Kinijos, Olandijos, Lenkijos, Prancūzijos, Latvijos, Rumunijos, Italijos bei kitų šalių kultūromis.

„Ar žinote, kas yra kniedlikai? Ne? Tai ateikite į mugę ir paragausite“, – šmaikštavo Čekijos kultūrą ir tradicinius patiekalus lietuviams pristatyti ketinantis čekas Karelas Hlavinka.

„Tautų mugė“ – pirmasis „Kauno jaunimo savaitės“ renginys. Mieste veikiančios jaunimo organizacijos spalio 12–17 dienomis įvairiose Kauno vietose rengs įvairias akcijas, projektus ir renginius. Vieno iš „Kauno jaunimo savaitės“ organizatorių, Kauno jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ valdybos pirmininko Manto Simanavičiaus teigimu, svarbiausias projekto dalyvių tikslas – parodyti, kad jaunimas aktyvus ir sugebantis naudingai leisti laiką.

„Aktyvus jaunimas yra ne tik ateitis, bet ir dabartinė šalies varomoji jėga. Kaune veikia labai daug jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų. Šių renginių metu ir sieksime parodyti jas, jų veiklą“, – sakė M.Simanavičius. Pasak jo, „Kauno jaunimo savaitėje“ sutelkti tradiciniai, tačiau anksčiau atskirai organizuoti renginiai, skirti jaunimui. Pavyzdžiui: Kauno jaunimo forumas, „Šauniausios jaunimo nevyriausybinės organizacijos (ŠNVO) rinkimai“, jaunimo organizacijų mugė, Kauno jaunimo apdovanojimai. Jaunimo savaitės metu vyks ir tradicinė akcija „Zuikių medžioklė“, kurios metu morkomis bus „apdovanojami“ keleiviai, viešuoju transportu važiuojantys be bilieto. Taip pat vyks debatai su Kauno politikais, neformalios diskusijos su dėstytojais. O pramankštinti jaunus ir senus kaulus bus galima akcijoje „Rytinė aerobika“ Rotušės aikštėje, kur profesionali aerobikos trenerė pamokys pagrindinių aerobikos pratimų.

Pirmųjų dienų programa

Spalio 12 d.

Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelis

12.20 val. „Flashmobo“ akcija, skirta R.Kalantai pagerbti.

Kauno „Akropolis“

16–19 val. „Tautų mugė“.

Spalio 13 d.

Kauno autobusai ir troleibusai

11–13 val. Akcija „Zuikių medžioklė“.

Kauno „Akropolis“

14–16 val. Akcija „Už gyvybę!“ (bus mokoma suteikti pirmąją pagalbą, vyks kraujo donorystės akcija, bus išduodamos organų donoro kortelės).

Kauno miesto savivaldybės Mažoji salė

16–18 val. Debatai su politikais „Mokslo šaknys karčios, o vaisiai – saldūs?“.

„Punto Pizza“ (Kęstučio g. 6)

18–21 val. Vakaras „Aš, alus ir dėstytojas“: tema „Kai aš mažas buvau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius