-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 02

Kauno klerkai į komandiruotes vyksta būriais

Kauno klerkai į komandiruotes užsienyje vyksta būreliais. Kadangi kelionių išlaidos dengiamos ir iš miesto biudžeto, teisinamasi, kad išvykos būtinos norint pasisemti idėjų ir įgyti patirties.
Oro uostas
Oro uostas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, balandžio 7–11 dienomis Maltoje rengiamame programos URBACT projekto „Apleistų karinių teritorijų potencialo realizavimas – neatskiriama darnios miesto visuomenės atsinaujinimo dalis“ pasitarime dalyvaus net trys Kauno savivaldybės administracijos valdininkai: Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėjas Vygintas Grinis, jo pavaduotoja Sonata Senkienė ir vyriausiasis specialistas Andrius Baranauskas.

Penkias dienas truksianti trijulės komandiruotė į užsienį miesto biudžetui atsieis apie 5 tūkst litų. Be to, komandiruotiems valdininkams įstatymai suteikia galimybę gauti ne tik dienpinigių, bet ir oficialų atlyginimą.

Kauno tarybos narys Kęstutis Mikėnas piktinosi ir klausė, kas skyriuje, kuriame iš tiesų daug darbo, perims trijų valdininkų funkcijas, kai šie bus savaitę išvykę.

Tuo tarpu LŽ kalbintas Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė nežinojęs, kad į komandiruotę vyksta net trys merijos valdininkai. Anot laikinosios sostinės vadovo, keliones, kai į užsienį vyksta daugiau nei du savivaldybės administracijos darbuotojai, privalo palaiminti tarybos kolegija. Tačiau joje dirbantiems politikams atitinkamo prašymo Miesto plėtros departamentas nepateikė.

Užsienyje beveik savaitę praleisiantis V.Grinis „Lietuvos žinioms“ aiškino, kad pasitarimas Maltoje vyks darbo grupėse, todėl nuspręsta į šią šalį deleguoti daugiau žmonių.

Anot jo, niekas dėl komandiruočių ir į jas siunčiamų žmonių skaičiaus neturėtų priekaištauti, nes dauguma išlaidų dengiama projekto lėšomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius