Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 16

Komisija atmetė Kauno klinikinėje ligoninėje mirusio 11 mėnesių kūdikio tėvų prašymą atlyginti žalą, ligoninė kartoja, kad ji – nekalta dėl mirties

Vis dar nesibaigia kaltųjų dėl 11 mėnesių berniuko mirties Kauno klinikinėje ligoninėje paieškos. Ligoninės išplatintame pranešime teigiama, kad dvi Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžios institucijos paskelbė ligoninei palankias išvadas – nėra duomenų, kad kūdikis mirė nuo kalio injekcijos, o ligoninės veiksmuose nenustatyta aplaidumo ir personalo kaltės dėl kūdikio mirties.
Kūdikis
Kūdikis / Kaunas.lt nuotr.

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba, išnagrinėjusi mirusio kūdikio tėvų Drėzų skundą, liepos 2 d. paskelbė ataskaitą, kad 2012 m. balandžio 6 d. kūdikis mirė ne dėl Kauno klinikinės ligoninės medikų kaltės.

Tarnybos teigimu, kūdikio diagnostikos ir gydymo veiksmai atitiko vaiko sveikatos būklę ir ligą, o jam suteikta medicininė pagalba buvo tinkama ir rūpestinga.

Liepos 4 d. ligoninei palankias išvadas paskelbė ir Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisija, į kurią Drėzai kreipėsi, prašydami 3,5 mln. Lt  žalos atlyginimo. Ši komisija turi išimtinę pareigą nustatyti, ar paciento sveikatai buvo padaryta žala bei spręsti dėl žalos atlyginimo dydžio.

Komisija, išnagrinėjusi visus gautus dokumentus ir įrodymus, apklaususi ekspertus, Drėzų skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Balandį Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus įsakymu sudaryta komisija taip pat nusprendė, kad pernai balandį ligoninėje mirusio 11 mėnesių berniuko D.D. mirties priežastis nėra per didelė kalio chlorido dozė. Kūdikio tėvas Egidijus Drėzas tuomet 15min.lt teigė, kad išvados – niekinės. „Skelbia kažkokias išvadas po metų, jos – iš oro, gal orų kaita juos taip paveikė?“ – piktinosi jis.

Praėjusių metų pabaigoje buvo spėta, kad kūdikio mirties priežastis galėjo būti per didelė kalio dozė, nuo kurios sustojo berniuko širdis. Medicinos ekspertai šį spėjimą metų pabaigoje patvirtino: mirties priežastis – per didelė kalio chlorido koncentracija kraujyje. Įtariama, kad slaugytoja galėjo sumaišyti vaistus. Moteris tvirtina suleidusi gliukozės tirpalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius