Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas apie nepriklausomų ekspertų išvadas: „Visa tai yra negraži viešųjų ryšių akcija“

Trečiadienį žiniasklaidai išplatintos advokatų kontoros „Nordia Baublys & Partners“ užsakyto tyrimo dėl pirmosios pandeminio gripo aukos – trylikamečio Kauno moksleivio mirties – išvados. Jose nurodoma, kad nepriklausomi ekspertai nustatė, jog berniukas mirė dėl gydytojų aplaidumo. Tačiau Kauno klinikų vadovai aiškina, esą tai negarbinga ryšių su visuomene akcija, kurios ėmėsi mirusio vaiko gedinčių tėvų interesams atstovaujantys teisininkai.
Kauno klinikos (buvusios Kauno medicinos universiteto klinikos)
Kauno klinikos (buvusios Kauno medicinos universiteto klinikos) / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus tos išvados niekinės. Jomis nesinaudojo ir nesinaudos Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisija, nesinaudos ir teismai, jei ginčai bus perkelti į juos. Tai negraži ir negarbinga viešųjų ryšių akcija“, – tikino Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas.

Komentuodamas žiniasklaidoje paviešintas kontoros „Nordia Baublys & Partners“ užsakyto tyrimo išvadas, medikas pastebėjo, kad jose neužsimenama, jog prieš savaitę Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisija taip pat priėmė verdiktą dėl pirmąja pandeminio gripo auka tapusio Kauno moksleivio mirties.

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus tos išvados niekinės. Jomis nesinaudojo ir nesinaudos Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisija, nesinaudos ir teismai, jei ginčai persikels į juos. Tai negraži ir negarbinga viešųjų ryšių akcija.

„Buvo surengti du komisijos posėdžiai. Pirmajame pateiktos pretenzijos (Kauno klinikų administracijai – aut. past.) – moralinė žala 800 tūkst. Lt ir dar keliasdešimt tūkstančių materialinės žalos. Po to komisija, vadovaudamasi įstatymais, įvertino audito išvadas, taip pat kitas reikšmingas aplinkybes. Buvo skirta dar viena ekspertizė, kurią atliko penki gydytojai, nesusiję nei su Kauno, nei Vilniaus gydymo įstaigomis. Įvertinusi visus turimus duomenis komisija (Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisija – aut. past.) nusprendė, kad šiuo atveju jokia žala nebuvo padaryta, gydytojos kaltės nėra, todėl pareikštos pretenzijos – nepagrįstos“, – pasakojo R.Kėvalas.

Komisijos išvadas abi šalys – tėvų interesams atstovaujantys teisininkai bei Kauno klinikų administracija – gali skųsti įstatymo nustatyta tvarka. Pasak R.Kėvalo, tikėtina, kad advokatų kontora pasinaudos tokia teise. Todėl šios istorijos atomazga laukia ateityje.

„Advokato pagrindinis tikslas – uždirbti pinigus. Bet tai nereiškia, kad reikia manipuliuoti tėvų jausmais, daryti niekines akcijas. Mano galva, taip tėvai tiesiog yra apgaudinėjami. Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus šitos komisijos (nepriklausomų ekspertų komisijos – aut. past.) yra niekinės. Yra tvarka, pagal kurią tokie ginčai nagrinėjami. Teisininkai turėtų tai žinoti“, – sakė medikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius