Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13

Kauno konservatoriai žada rekonstruoti Laisvės alėją, opozicija atkerta, kad tai – tik miglos pūtimas

Kauno valdžia ketina ieškoti miesto biudžete milijono litų ir pradėti pirmuosius Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbus. Opozicija tokius užmojus vadina ikirinkiminiais triukais ir prognozuoja Laisvės alėjai Panemunės tilto likimą.
Lietingas šeštadienis Laisvės alėjoje
Lietingas šeštadienis Laisvės alėjoje / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Kauno meras Andrius Kupčinskas patvirtino, kad ieškoma lėšų pasirengti Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbams: „Norint vykdyti viešuosius pirkimus būtina skirti savų lėšų. Jeigu patys  nieko nedarysime, neįrodysime, kad reikia ES struktūrinių fondų lėšų.“

Kauno miesto taryboje opozicijoje esanti „Vieningo Kauno“ frakcija išplatino pareiškimą, kad likus mažiau kaip metams iki savivaldos rinkimų tai tik dar vienas A.Kupčinsko bandymas imituoti darbą.

„Panemunės tiltas susprogdintas, nors pinigų naujo tilto statybai beveik nenumatyta. Panašiai Kauno vadovai ketina pasielgti ir su Laisvės alėja. Biurokratinės procedūros miestiečiams mėgstamos pateikti kaip neva daromi darbai. Tačiau kauniečių neapgausi. Jie žino, kas aštuonerius metus vadovavo miestui, ir puikiai mato, kad Laisvės alėja per tuos metus nė kiek nepasikeitė“, – ketvirtadienį teigė Kauno miesto tarybos narys, „Vieningo Kauno“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Biurokratinės procedūros miestiečiams mėgstamos pateikti kaip neva daromi darbai.

Pasak opozicijos politikų, Laisvės alėjos atnaujinimą konservatoriai naudojo kaip masalą rinkėjams ir prieš 2007 m. bei 2011 m. savivaldos rinkimus.

„Kodėl meras prakalbo apie Laisvės alėjos rekonstrukcijos viešąjį pirkimą likus mažiau negu metams iki savivaldos rinkimų? Akivaizdu, jog tai bandymas imituoti veiklą ir pateisinti aštuonerių metų neveiklumą“, – mano „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Jis įsitikinęs, kad ir suradus milijoną litų, nieko neįmanoma rimto nuveikti, kai visa rekonstrukcijos sąmata yra 70 mln. litų.

Pats A.Kupčinskas kritikams atkerta, kad jam vadovaujat buvo pakeisti Laisvės alėjos šviestuvai, suoliukai, įrengtos vaizdo kameros, veikia nemokamas internetas. „Klausantis opozicijos susidaro įspūdis, kad likus metams iki rinkimų nieko negalima daryti“, – stebėjosi meras.

Klausantis opozicijos susidaro įspūdis, kad likus metams iki rinkimų nieko negalima daryti, – stebėjosi meras.

Jis replikavo, kad pranešimais žiniasklaidoje gerų darbų miesto labui nepadarysi. „Lengva kalbėti tiems, kas nenuėjo to aštuonerių metų kelio, o buvo pakelėje. Per tą laiką reikėjo rekonstruoti „Girstučio“ rūmus su basienu, pastatyti „Žalgirio“ areną, rekonstruoti A.Juozapavičiaus prospektą, kitas gatves“, – kalbėjo A.Kupčinskas, paklaustas, kodėl Laisvės alėjos rekonstrukcija nepradedama beveik dešimtmetį.

2005 m. buvo surengtas Laisvės alėjos urbanistinių-architektūrinių idėjų konkursas. 

2008 m. architekto Šarūno Kiaunės projektavimo įmonė parengė centrinės Kauno pėsčiųjų gatvės rekonstrukcijos projektą. Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekte numatyta pakeisti vandentiekio, nuotekų, elektros, apšvietimo tinklus, įrenginėti lietaus nuotekų tinklus, keisti grindinio dangą. Bendra rekonstrukcijos vertė – 70 milijonų litų.

2010 m. spalį išduotas Laisvės al. rekonstrukcijos statybos darbų leidimas, tačiau apsiribota suoliukų ir apšvietimo stulpų pakeitimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius