Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 17

Kauno laisvosios ekonominės zonos reikalai pajudėjo iš mirties taško (papildyta)

Ketvirtadienį Kauno rajono savivaldybės Tarybos posėdyje patvirtintas Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritorijos specialusis planas, kuris ilgą laiką buvo įstrigęs įstatymų, emocijų ir ginčų liūne.
Stendas
Stendas / Miestai.net nuotr.

Specialiojo plano patvirtinimas pagaliau leis vystyti Kauno LEZ, nes bus galima tęsti žemės paėmimo iš gyventojų visuomenės poreikiams procedūrą.

„Specialiojo plano patvirtinimas reikalingas visiems. Iš to išloš ir žemės savininkai, ir regionas. Bus padėtas pagrindas ateiti realioms investicijoms į Kauno regioną“, – sakė Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė. Anot jos, žemės savininkų baimės suprantamos: jei specialiajame plane nebūtų numatyti saugikliai, žmonėms galėjo būti netinkamai atlyginta už žemę ir toliau nesprendžiama „gabaliukais“ suskaldytų sklypų problema.

Apskrities viršininkės teigimu, speciali darbo grupė ir toliau dirbs, siekdama iš Vyriausybės garantijų suteikimo dėl tinkamo žemės išpirkimo iš gyventojų. Bus siekiama, kad į 2010 metų biudžetą būtų įtrauktos reikalingos lėšos atsiskaityti su žemių savininkais.

Papildyta:  Visuomenės poreikiams numatomos paimti privačios žemės plotas yra 534 ha. Pagal LEZ valdybos ir Ūkio ministerijos pasirašytą žemės išpirkimo grafiką numatyta, kad už žemę savininkams bus sumokėta iki 2017 m. Su išpirkimo grafiku galima susipažinti Kauno apskrities viršininko administracijos interneto svetainėje www.kaunas.aps.lt/ava/selectPage.do?docLocator=50316E703AD711DE90F7746164617373&inlanguage=lt&pathId=679 

Šiuo metu yra įsisavinta 6 proc. LEZ teritorijos, o čia veikiančios įmonės jau investavo 203 mln. litų ir sukūrė 140 naujų darbo vietų bei išsaugojo 180 buvusių darbo vietų. LEZ įmonėse bus taikomos naujausios technologijos, kursis tarptautinius standartus atitinkantys logistikos centrai, bus įgyvendinami oro parko projektai. 

LEZ teritorijoje veikiančios įmonės kas mėnesį „Sodros“ biudžetą papildo apie 3 mln. litų, o Valstybinei mokesčių inspekcijai sumoka apie 1,4 mln. litų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius