Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 22

Kauno ligoninę apspito politikai

Kauno klinikinės ligoninės laikinasis direktorius Kęstutis Mazurkevičius ir Kauno miesto tarybos narys Artūras Orlauskas išėjo į karo lauką. Prokuratūrai teks aiškintis, kuris iš jų yra sukčius, o kuris – teisybės riteris.
K.Mikėnas mano, kad K.Mazurkevičiui metami kaltinimai turi politinę potekstę.
K.Mikėnas mano, kad K.Mazurkevičiui metami kaltinimai turi politinę potekstę. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas pateikė prašymą Kauno apygardos prokuratūrai pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Kauno klinikinės ligoninės laikinojo direktoriaus K.Mazurkevičiaus veiksmų. Jis įtariamas dokumentų klastojimu ir lėšų iššvaistymu.

Tačiau pagrindiniu žygio prieš K.Mazurkevičių įkvėpėju laikomas Kauno miesto tarybos narys, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas A.Orlauskas. Politikas tikina esąs pasiryžęs nuplėšti kaukę nuo solidaus mediko veido.

Mėtėsi akmenukais

„K.Mazurkevičius vasario mėnesį Raudonojo Kryžiaus ligoninės antspaudu patvirtino viešųjų pirkimų sutartį, nors jau nuo sausio Raudonojo Kryžiaus ligoninės pavadinimas panaikintas, taigi antspaudas nebegaliojo. O kalbama apie 100 tūkst. Lt viešuosius pirkimus teisinėms paslaugoms pirkti. Iš viso K.Mazurkevičius Kauno klinikinei ligoninei galėjo padaryti apie pusės milijono litų nuostolį“, – oponento nuodėmes vardijo A.Orlauskas.

K.Mazurkevičius atmetė šiuos kaltinimus sakydamas, kad sustabdyti viešuosius pirkimus reiškia suduoti skaudų smūgį ligoninei, nes viešieji pirkimai susiję su Traumatologijos punkto atnaujinimu.
K.Mazurkevičiaus teigimu, A.Orlauskas nori prikišti nagus prie ligoninei skiriamų ES ir Vyriausybės lėšų, įtraukti su juo susijusią privačią firmą.

Nebeaišku, kas pavaduoja

„Kai arklį vagiantis čigonas nutveriamas už rankos, jis irgi rėkia, kad tik gyvulį pagirdyti vedė“, – vaizdingai atsikirto A.Orlauskas.

Jo  teigimu, K.Mazurkevičius įklimpęs iki ausų ir bando išsukti uodegą, kaltindamas kitus.
Konservatorius K.Mazurkevičius įsitikinęs, jog prieš jį vykdoma politinė kampanija. Medikas jaučiasi pjudomas nuo to laiko, kai šį pavasarį iš konservatorių rankų valdžią paveržė koalicija, kuriai priklauso ir socialdemokratas A.Orlauskas.

Ši ligoninė, kuriai žadamos solidžios investicijos, – geidžiamas kąsnis bet kuriai politinei jėgai.

Į teismą kreipėsi ir K.Mazurkevičius, teigdamas, kad Kauno miesto savivaldybė neteisėtai skyrė jo atostogų metu ligoninei laikinai vadovauti Kauno klinikų profesorių Eduardą Vaitkų.

K.Mazurkevičius laikinai vadovauti buvo paskyręs Kauno klinikinės ligoninės Traumatologijos skyriaus vedėją Raimundą Kunicką. Teismas K.Mazurkevičiaus prašymą patenkino ir nutarė, kad E.Vaitkus pavaduoti K.Mazurkevičių paskirtas neteisėtai.

Tad dabar Kauno klinikinės ligoninės medikams visiškai nebeaišku, kas yra jų laikinasis vadovas.

 Sulaukė paramos

K.Mazurkevičius netikėtai sulaukė paramos būtent iš dabartinės valdančiosios koalicijos stovyklos. Vienas įtakingesnių Kauno politikų, liberalcentristas Kęstutis Mikėnas išplatino viešą laišką, kuriame suabejojo, ar pagrįsti kaltinimai ligoninės direktoriui.

„Manau, kad K.Mazurkevičiaus veiksmai prokuratūrai apskųsti ne vien ieškant tiesos, o dėl politinių interesų. Ieškoma nebe teisybės, o sprendžiami asmeniniai konfliktai. Darosi nebejuokinga“, – rašoma atvirame laiške.

K.Mikėnas ne pirmą kartą pareiškia skirtingą nuo valdančiosios daugumos nuomonę, nors ir yra koalicijos narys. Jis pasisakė ir prieš svarbiausią administracijos reformą, kai buvo nuspręsta naikinti savivaldybės departamentus. Šiuo atveju jo pozicija irgi sutapo su konservatorių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius