Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 16

Kauno ligoninę vėl supurtė skandalas

Antradienį ryte atskubėję Kauno klinikinės ligoninės medikai neteko amo sužinoję, jog atostogaujantį laikinąjį šios gydymo įstaigos vadovą Kęstutį Mazurkevičių jo atostogų metu pavaduos Sveikatos mokslų universiteto (SMU) klinikų gydytojas Eduardas Vaitkus. Kauno klinikinės ligoninės medikus ypač papiktino, kad savivaldybė E.Vaitkui už vadavimą skyrė solidų atlygį.
K.Mazurkevičius (kairėje) nustebintas netikėtu Kauno savivaldybės sprendimu.
K.Mazurkevičius (kairėje) nustebintas netikėtu Kauno savivaldybės sprendimu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno klinikinės ligoninės (KKL, ją sudaro buvusi Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninė ir Kauno II-oji ligoninė) gydytojai visiškai sutrikę.

Jie nežino, į ką kreiptis iškilus būtinybei: laikinasis direktorius K.Mazurkevičius, išeidamas atostogauti, vadovauti paskyrė šios ligoninės gydytoją Raimundą Kunicką.

Paprašė kabineto ir telefono

Tačiau rugpjūčio 16 dienos ryte į buvusios Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės patalpas atvyko SMU klinikų profesorius hematologas E.Vaitkus, paprašė parodyti kabinetą, skirti sekretorę ir tarnybinį mobilųjį telefoną. Pasirodo, kad dar praėjusį penktadienį, rugpjūčio 12 dieną, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Navakausko įsakymu E.Vaitkus iki šių metų rugsėjo 1 dienos, kol atostogauja K.Mazurkevičius, paskirtas KKL laikinuoju direktoriumi.

Tai, kad savivaldybės sprendimas buvo parengtas skubotai, liudija ir faktas: kabineto ir tarnybinio mobiliojo telefono E.Vaitkus paprašė dar nepasirašęs darbo sutarties laikinai eiti KKL direktoriaus pareigas.

Antradienį į neplanuotą susirinkimą susirinkę medikai ūžė, išgirdę apie „iš dangaus“ Kauno savivaldybės rankomis nuleistą naują laikinąjį vadovą E.Vaitkų.

Dviprasmiška padėtis

„Padėtis dviprasmiška. Įsakymas, kuriuo K.Mazurkevičius paskyrė mane laikinai jį pavaduoti, neatšauktas, bet nuo penktadienio paskirtas kitas laikinasis direktorius“,  –  susirinkime kalbėjo KKL Traumatologijos skyriaus vedėjas R.Kunickas.

KKL medikus ypač papiktino informacija, kad E.Vaitkui bus skiriamas 8 tūkst. 800 Lt atlygis.

Susirinkime dalyvavęs iš atostogų grįžęs K.Mazurkevičius sakė esąs nustebęs, nes iki šiol už atostogaujančiųjų vadavimą papildomi atlyginimai ligoninės darbuotojams nebuvo skiriami.

Pavaduos tik trumpai

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius A.Navakauskas tvirtino, jog KKL steigėjas yra miesto savivaldybė, todėl ji turi teisę spręsti, kas pavaduos atostogaujantį laikinąjį vadovą.

„Nepritariu K.Mazurkevičiaus politikavimui. Ligoninė nėra jo privati bendrovė. Pagaliau, skiriame laikiną vadovą tik 14 dienų, neverta kelti vėjo“, – tikino A.Navakauskas.

Į susirinkimų salę ligoninėje trumpam užsukęs E.Vaitkus sakė nesuprantąs šio sambūrio prasmės ir patarė medikams imtis darbo – gydyti ligonius.

Dabartinė miesto valdžia nenori matyti K.Mazurkevičiaus KKL ligoninės vadovo poste. Dėl jo darbo gauta daug nusiskundimų, daugiausia dėl to, kad pasirašydamas svarbius dokumentus jis esą viršijo savo įgaliojimus.

K.Mazurkevičius yra konservatorius, o E.Vaitkus 2008 m. dalyvavo Seimo rinkimuose Darbo partijos sąrašuose.

Ligoninę lydi skandalai

KKL neišsivaduoja iš skandalų gniaužtų jau daugiau kaip dvejus metus, kai buvo sujungtos Raudonojo Kryžiaus ir Kauno 2-sios klinikinės ligoninės.

Konkursas jungtinės gydymo įstaigos vadovo pareigoms eiti buvo kelis kartus atidėtas, pagaliau buvo surengtas šių metų liepos pradžioje, tačiau sužlugo, nes nė vienas pretendentų nesurinko reikiamo balų skaičiaus.

Tarp kandidatų yra viešojoje erdvėje ne kartą linksniuotų asmenų. Tai buvęs Kauno  ligoninės 2-sios direktorius Tautvydas Jankauskas, įtartas korupciniais veiksmais, jį demaskavusi gydytoja Rita Bamevičienė, taip pat ir dabar laikinai einantis KKL direktoriaus pareigas K.Mazurkevičius.

Naują konkursą ketinama skelbti rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius