-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 18

Kauno mažajame teatre skandalingoji „Katytė „P“ bus suvaidinta 200-ąjį kartą

Visus lankomumo rekordus mušantis spektaklis „Katytė „P“, sukurtas pagal E.Ensler pjesę „Vaginos monologai“, Kauno mažajame teatre debiutavo 2003 metais. Tačiau iki šiol norint patekti į jį tenka bilietų ieškoti iš anksto – norinčių išvysti šmaikštų vaidinimą netrūksta. Vieniems, juoką iki ašarų, kitiems pasipiktinimą kelianti „Katytė „P“ penktadienį, lapkričio 19 dieną, 19 val., bus suvaidinta jau 200-ąjį kartą.
Spektaklio akimirka
Spektaklio akimirka / R.Šimansko nuotr.

Kūrybinė grupė prisimena, kad prieš septynerius metus, kai režisierius Vytautas Balsys ėmėsi savosios E.Ensler pjesės intrepretacijos, ji tapo dideliu iššūkiu, tiek visai kūrybinei grupei, tiek žiūrovams.

„Iki šiol prisimename, kaip jaudinomės prieš „Katytės P“ premjerą dėl išankstinio salės pasipriešinimo. Žiūrovų reakcijos į atvirą ir šokiruojantį spektaklį ir dabar, ir tuomet buvo labai įvairios: nuo laukinio užkrečiančio juoko, susižavėjimo iki pasipiktinimo bangos,“ – dalijosi prisiminimais spektaklyje vaidinantys aktoriai.

Tačiau, nepaisant intymios ir drąsios spektaklio tematikos, gandas kaipmat apskriejo Kauną ir visą Lietuvą, o daugelis norėjo išgirsti bei pamatyti, kaip teatro aktoriai kalba apie tai, apie ką visiems kalbėti yra drovu, gėda ir nepadoru.

Suvaidinę pirmąją „Katytę P“ tikrai negalvojome, kad spektaklis sulauks tokio populiarumo ir žiūrovams padovanosime 100-ąjį, 200-ąjį spektaklį. Tačiau dabar pradedame tikėti, kad greičiausiai skaičiuosime ir 300-ąjį spektaklį

Daugelyje pasaulio scenų statytą pjesę, skirtą moterų problemoms ir aktorėms moterims, režisierius V.Balsys patikėjo vaidinti keturiems vyrams – aktoriams Ramūnui Šimukauskui, Audriui Baniūnui, Henrikui Savickiui ir Sauliui Bagaliūnui. Jų lūpomis prabylančios moterys, visų nuostabai drąsiai ima dėstyti: „Kiekviena jų – skirtinga. Nuo primenančios kriauklę, anglišką sodą, juodąją skylę kosminėje erdvėje iki Didžiojo Kanjono. Kiekviena jų turi tūkstančius kvapų. Nuo žuvies iki lelijos, ananaso, žemės, prakaito bei kvepalų „Paloma Picasso“. Ir kiekviena jų turi tūkstančius vardų. Skrynutė, Snieguolė, Silkutė, net Aiškiaregė“.

Netikėtą pjesės interpretaciją papildo scenografės ir kostiumų dailininkės Ingos Kažemėkienės sukurta poparto stilistika Keturi „Katytės P“ vyrai – apsirengę frakais primena pingvinus. Šią temą atkartoja vokiečių grupės „Penguin Cafe Orchestra“ („Pingvinų kavinės orkestras“) skambanti muzika.

Geidžiamiausias Kauno mažojo teatro spektaklis vertinamas ne tik Kauno bei visos Lietuvos publikos,. Su „Katyte P“ teatro kūrybinė grupė svečiavosi tarptautiniuose festivaliuose bei gastrolėse užsienyje: Albanijoje (Tiranos meno bianalėje, 2003 m.), Vokietijoje – Leipcige (Euro-scene, 2004 m.), Drezdene (Societaetstheater, 2004 m.), Rusijoje Baltijos šalių antrųjų miestų festivalyje (Sankt Peterburgas, 2006 m.), 2008 metais Vokietijoje – Detmolde (gastrolės buvo skirtos Kauno miesto ir Lipės krašto partnerystei stiprinti).

„Suvaidinę pirmąją „Katytę P“ tikrai negalvojome, kad spektaklis sulauks tokio populiarumo ir žiūrovams padovanosime 100-ąjį, 200-ąjį spektaklį. Tačiau dabar pradedame tikėti, kad greičiausiai skaičiuosime ir 300-ąjį spektaklį,“ – neslėpė spektaklyje vaidinantys aktoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius