Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07

Kauno merui gali tekti aiškintis Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai

Kauno savivaldybės tarybos narė Jurgita Kupčinskienė į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) kreipėsi 15min pranešus, jog savo veiklą Kaune pradedanti bendrovė „CityBee“ įsigijo 50 automobilių „Peugeot“ iš miesto mero Visvaldo Matijošaičio sūnaus valdomos įmonės.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak J.Kupčinskienės, tiek meras V.Matijošaitis, tiek savivaldybės tarybos nariai Ramunė Bičkauskienė ir Tomas Bagdonavičius turėjo nusišalinti nuo balsavimo, nes jie susiję su „Vičiūnų grupe“, kuriai priklauso ir Šarūno Matijošaičio valdoma įmonė „Autovici“.

V.Matijošaitis yra šios grupės įmonių akcininkas, R.Bičkauskienė ir T.Bagdonavičius yra „Vičiūnų grupės“ valdybos nariai. Visi jie balsavime dalyvavo ir balsavo „už“.

Š.Matijošaitis 15min teigė, kad dėl automobilių pardavimo sutarta anksčiau, nei tapo aišku, kad „CityBee“ plėsis Kaune: „Buvo sutarta dėl kainos. Tai nebuvo vien mūsų nuopelnas. Derybose dėl kainos dalyvavo ir „Peugeot“ importuotojai. Tai buvo tik verslo sprendimas. „CityBee“ norėjo turėti įvairesnių automobilių, o mes norėjome, kad mūsų automobilių atsirastų kuo daugiau mieste.“

Į klausimą, ar tuo metu buvo žinoma, kad „CityBee“ pradės teikti paslaugas Kaune, Š.Matijošaitis atsakė: „Ne.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jurgita Kupčinskienė

Kai net oficialioje jo darbotvarkėje kartais numatyti vizitai į Vičiūnų grupę, aš tokiais teiginiais abejočiau, – teigė J.Kupčinskienė.

„Tokiu atveju meras V.Matijošaitis turėjo apie tai žinoti prieš balsuodamas. Taip pat nuo balsavimo turėjo nusišalinti R.Bičkauskienė ir T.Bagdonavičius“, – sakė J.Kupčinskienė.

Kauno meras 15min tvirtino, kad apie įvykusį sandorį sužinojo tik iš žurnalistų.

„Kai net oficialioje jo darbotvarkėje kartais numatyti vizitai į Vičiūnų grupę, aš tokiais teiginiais abejočiau“, – dėstė J.Kupčinkienė.

Pasak jos, automobilių ir dviračių dalinimosi paslauga miestui reikalinga, jeigu viskas būtų daroma skaidriai ir efektyviai: „Ši paslauga buvo perkama ne viešo konkurso ir ne viešo pirkimo pagrindu. Taip, konkurse gali dalyvauti vienas tiekėjas, bet apie jį nepaskelbti jau yra pažeidimas.

Nesakau, kad konkreti įmonė yra bloga. Džiaugiuos, kad ji ateina, bet matau, kad viskas buvo daroma kryptingai, kad ateitų šita įmonė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius