Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 13

Kauno merui opozicija rengia interpeliaciją

Kauno socialdemokratai teigia surinkę 10 parašų prie interpeliacijos Kauno vadovui konservatoriui Andriui Kupčinskui teksto. Dar keli politikai žada pasirašyti artimiausiu metu.
Po tokio socialdemokratų frakcijos akibrokšto, miesto meras A.Kupčinskas prakalbo apie abejones dėl tolimesnio bendradarbiavimo su kairiaisiais. Pasirašę koalicijos paramos sutartį, socdemai į vicemero postą delegavo savo atstovą Steponą Vaičekauską (kairėje).
Po tokio Socialdemokratų frakcijos akibrokšto miesto meras A.Kupčinskas prakalbo apie abejones dėl tolesnio bendradarbiavimo su kairiaisiais. Pasirašę koalicijos paramos sutartį, socdemai į vicemero postą delegavo savo atstovą Steponą Vaičekauską (kairėje

„Per penktadienį vykusį tarybos posėdį pasirašė dešimt tarybos narių. Dar du yra pažadėję pasirašyti. Manau, atsiras ir dar du, palaikantys interpeliaciją merui“, – dienraščiui „Kauno diena“ sakė socialdemokratas Gintautas Labanauskas.

Apie nepasitikėjimą A.Kupčinsku socialdemokratai prabilo gegužę, o birželį nusprendė neberemti valdančiosios koalicijos. Jų manymu, meras nesugeba vadovauti tarybai, neetiškai užgaulioja kitus politikus, nesprendžia miestui svarbių problemų.

G.Labanauskas mano, kad teikti interpeliaciją būtų savotiškas demokratijos egzaminas A.Kupčinskui, nes meras gali neleisti savo partijos kolegoms slaptai balsuoti.

Kad pastaruoju metu tarp konservatorių kyla nesutarimų, pastebi ne vienas tarybos narys. Įtampą padidino ir praėjusį savaitgalį vykęs partijos sąrašo reitingavimas rengiantis kitąmet vyksiantiems savivaldos rinkimams.

Teikti interpeliaciją būtų savotiškas demokratijos egzaminas A.Kupčinskui, nes meras gali neleisti savo partijos kolegoms slaptai balsuoti.

Socialdemokratai tikisi, kad interpeliacijos tekstą pasirašys partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos nariai. Anksčiau valdančiųjų sprendimams neprieštaravę „Tvarkos ir teisingumo“ partijai atstovaujantys politikai pastaruoju metu pažėrė nemažai kritikos konservatoriams ir jų lyderiui A.Kupčinskui.

„Tvarkiečių“ frakcijai vadovaujantis Algimantas Mileika kol kas nėra tikras, ar palaikys socialdemokratų idėją versti iš posto miesto merą. „Frakcijoje spręsime, ar pasirašyti, kokia mums bus iš to nauda. Turi būti rimtas interpeliacijos tekstas, kad galėtume pasirašyti“, – išsisuko A.Mileika. Jis tikino kol kas tokio teksto nematęs.

A.Kupčinskas kol kas susilaiko nuo komentarų dėl galimo tarybos narių nepasitikėjimo. „Tegul surenka parašus, tada matysime ir reaguosime. Nutraukę paramos sutartį koalicijai, jie patys nemoka susivynioti meškerių ir garbingai pasitraukti, nori nukreipti nuo savęs dėmesį“, – teigė A.Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės taryboje yra 41 narys. Norint atstatydinti merą, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip pusė tarybos narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius