Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

Kauno miesto centre naktimis patruliuos dvi privačios saugumo tarnybos

Saugos tarnybos „Likurgas“ ir „Kvintencija“ nuo rugpjūčio mėnesio naktimis patruliuos centrinėje Kauno miesto dalyje. Bendrą projektą, siekiant įgyvendinant savanoriškų prevencinių saugumo priemonių planą, nusprendė įgyvendinti Laisvės alėjos ir Senamiesčio atgaivinimo idėjoms teikti darbo grupė kartu su privačiomis saugos tarnybomis.
Laisvės alėja
Laisvės alėja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba liepos mėnesį nutarė eksperimento tvarka trims mėnesiams privačias saugos tarnybas atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į valstybės saugomas teritorijas

.Sprendimas parengtas atsižvelgiant į Laisvės alėjos ir Senamiesčio atgaivinimo idėjoms teikt us darbo grupės narių pasiūlymus, Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininko pastabas bei privačių saugos tarnybų vadovų pasiūlytas iniciatyvas.

Saugos tarnybos iki spalio 1 dienos poilsio ir švenčių dienomis nuo 23 val. vakaro iki 5 val. ryto (išskyrus sekmadieniais) bei darbo dienomis  ir sekmadieniais nuo 24 val. vakaro iki 4 val. ryto organizuos  prevencinį patruliavimą Laisvės alėjoje ir ją kertančiose pėsčiųjų gatvėse.

„Vienas ar du ekipažai periodiškai lėtai pravažiuos Laisvės alėja, taip atlikdami nusikalstamumo prevenciją. Šią idėją pasiūlė verslininkai. Mes turime skatinti privačias iniciatyvas, kuriomis siekiama padidinti saugumą miestą. Džiaugiamės, kad privačių bendrovių iniciatyva miestiečiai ir miesto svečiai galės jaustis saugiau“, – teigė Tarybos narys Jonas Koryzna.

Apie projekto įgyvendinimą ir numatomus atlikti su projekto įgyvendinimu susijusius veiksmus privačios saugumo tarnybos informuos Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybą ir kitas suinteresuotas šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius