Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 06

Kauno miesto savivaldybė: spaudoje skelbiama netiesa – atostogaujantys politikai negauna išmokų

Reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusias žinias, penktadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos sekretoriatas išplatino paneigimą.
Nors klausimas dėl išmokų mažinimo taryboje sukėlė daug diskusijų, galiausiai šį sprendimą politikai priėmė pakankamai vieningai.
Kauno miesto tarybos nariai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienio spauda skelbia, kad Kauno miesto savivaldybės Apskaitos skyriaus darbuotojos netrukus į tarybos narių sąskaitas perves daugiau kaip 49 tūkst. litų. Kiekvienam tarybos nariui –  1,2 tūkst. litų. Tokio dydžio išmoka priklauso politikų kanceliarinėms išlaidoms padengti – ir tuo atveju, jeigu jie atostogauja.

Tuo metu savivaldybės atstovai tvirtina priešingai. Penktadienį išplatintame pranešime teigiama, kad tarybos nariams už rugpjūtį nėra išmokėtų išmokų, susijusių su išlaidomis už kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugas.

„Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad tarybos nariams mokamos išmokos atostogų metu. Ši teiginys neteisingas.

Pagal Lietuvos darbo kodeksą teisę į kasmetes atostogas turi darbuotojai, kurie įmonėje, įstaigoje, organizacijoje dirba darbo sutarties pagrindu. Kai kuriems asmenims (valstybės tarnautojams, teisėjams, statutiniams pareigūnams ir kt.) tokios rūšies atostogos nustatytos pagal atskirus teisės aktus.

Tarybos nariams, kurie yra renkami, atostogos nėra numatytos. Jie neatostogauja, todėl ir teiginys, kad jiems atostogų metu mokomos išmokos, yra neteisingas“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Nurodoma, kad šią liepą tarybos nariai dirbo ypač intensyviai, posėdžiavo taryba, kolegija, komitetai. Iš viso vyko du tarybos posėdžiai, juose priimta beveik 200 sprendimų. Todėl už liepos mėnesį tarybos nariams bus mokamos išmokos, susijusios su išlaidomis kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugomis.

Pagal naują Vietos savivaldos įstatymo pataisą tarybos narių išmokos nuo spalio 1 dienos turi būti atsiskaitytinos reglamento nustatyta tvarka. Todėl Kauno miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamento ir procedūrų komisija, vadovaujama Rimutės Prievelienės, artimiausiu metu svarstys naująją tvarką ir siūlys tarybos veiklos reglamento pataisas.

„Tarybos veiklos reglamento ir procedūrų komisija taip pat atkreips dėmesį į tai, ar tarybos nariams turėtų būti mokamos išmokos už rugpjūtį, kai nevyksta tarybos posėdžiai. Už rugpjūčio mėnesį išmokos nėra išmokėtos. Jos galėtų būti mokamos tik rugsėjo mėnesį“, – teigiama Tarybos sekretoriato išplatintoje informacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius