Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 08

Kauno miesto savivaldybė vėluoja išmokėti atlyginimus

Visiškai išsekęs Kauno biudžetas privertė sunerimti ir iki šiol pakankamai ramiai gyvenusią savivaldybės valdininkų armiją, iki šiol nesulaukiančią atlyginimų už lapkričio mėnesį.
Veikiausiai tik kitą savaitę atlyginimų sulauksiantys savivaldybės darbuotojai algas už gruodžio mėnesį gaus tik kitais metais.
Veikiausiai tik kitą savaitę atlyginimų sulauksiantys savivaldybės darbuotojai algas už gruodžio mėnesį gaus tik kitais metais. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar praėjusį penktadienį algas turėję gauti šimtai savivaldybės darbuotojų jų nesulaukia iki šiol. Anot miesto vadovų, savivaldybės biudžetas šiuo metu yra apytuštis ir pinigų atlyginimų mokėjimui paprasčiausiai nėra.

„Šiek tiek pinigų turime, bet nenorime nieko išskirti, kad nebūtų nepasitenkinimo. Norime, kad vienu metu būtų užmokėta visiems“, – aiškino savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.
Anot jo, visų savivaldybės lėšomis finansuojamų įstaigų darbuotojų atlyginimams per mėnesį reikia maždaug 22 mln. Lt. Didžiausią šios sumos dalį sudaro dešimčių Kauno mokyklų ir darželių darbuotojų algos.

„Praeitą savaitę švietimo sistemoje dirbantiems žmonėms atlyginimus sumokėjome. Dabar liko tik pačios savivaldybės darbuotojai, kuriems reikia 3,5 mln. Lt, – teigė V.Gudėnas, pripažinęs, jog jo pavaldiniai aktyviai domisi situacija dėl atlyginimų. – Tikiuosi, kad per šią savaitę viskas išsispręs. Jei ne – tai vėliausiai kitą pirmadienį“.

Prieš šventes pinigų negaus

Administracijos direktorius patikino, jog jeigu iki minėto pirmadienio savivaldybės sąskaitoje reikiama suma neatsiras, teks kreiptis pagalbos į bankus – šių būtų prašoma trumpalaikės paskolos. V.Gudėnas, kuris tvirtino taip pat negavęs atlyginimo už lapkričio mėnesį, prisipažino su nerimu laukiantis gruodžio mėnesio pabaigos.

„Įstatymų reikalavimas yra toks, kad baigiantis metams, darbuotojai gautų atlyginimus už gruodį. Nežinau, ar mums pavyks juos sumokėti mokytojams“, – abejojo vienas miesto vadovų, neslėpęs, jog savivaldybės darbuotojai atlyginimų už gruodžio mėnesį tikrai sulauks tik sausį.

Skolų kupra – kitų metų biudžetui


Anot pašnekovo, šiuo metu į savivaldybės biudžetą nėra surinkta maždaug 94 mln. Lt planuotų įplaukų. V.Gudėnas, paklaustas, kokio dydžio įsiskolinimai slegia savivaldybę, nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Savivaldybei įvairūs šaltiniai taip pat yra skolingi maždaug 20 milijonų, – sakė valdininkas. – Visus įsiskolinimus vis tiek reikės likviduoti ir visa našta guls ant kitų metų biudžeto. Tai reiškia, kad kitais metais daug mažiau padarysime“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius