-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 28

Kauno miesto savivaldybės valdančiosios koalicijos nesutarimų ašis – administracijos direktorius

Kauno valdžią kankina nesutarimai, ginčai ir intrigos, kurių ašis sukasi apie savivaldybės administracijos direktorių Antaną Navakauską, rašo „Kauno diena“.
Antanas Navakauskas
Antanas Navakauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vyksta ambicijų karas, ir tiek. Kiekvienas nori daugiau praryti, užgriebti daugiau valdymo sričių“, – nesutarimų koalicijoje neslėpė liberalcentristas Kęstutis Mikėnas.

Anot dienraščio, vieša paslaptis, kad koaliciją skaldo savivaldybės administracijos direktoriaus socialdemokrato A.Navakausko asmuo. Būtent po jo ir Darbo partijai atstovaujančio savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Stankevičiaus konflikto, jau trečią savaitę Kauno valdantieji bando ieškoti išeičių, kad koalicija nesugriūtų.

Darbo partijos atstovams užkliuvo, kad administracijos direktorius kai kuriuos klausimus ėmėsi spręsti tiesiai su skyrių vadovais, aplenkdamas šios partijos deleguotą pavaduotoją A.Stankevičių.

Paklaustas, ar tikrai nesutaria su pavaduotojais, A.Navakauskas tikino nejaučiąs jokių asmeniškumų, tačiau pripažino, kad neaiškumų dėl jo paties ir pavaduotojų kuruojamų sričių kyla.

„Kol politikams nepavyks užtikrinti šių dviejų pareigūnų darbo, trintis neišnyks. Bet gal nereikėtų akcentuoti asmeniškumų. Gal ne jie čia kalti dėl to, kas vyksta?“ – mįslingai prasitarė Darbo partijos frakcijos narys Rytis Šatkauskas.

Paklaustas apie trintį su administracijos vadovu, A.Stankevičius buvo nekalbus.

„Kai dirbi, tai tos problemos ir iškyla, todėl nereikėtų to labai fetišizuoti. Bandome ieškoti bendrų sąlyčio taškų“, – abstrakčiai aiškino administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Jausdami įtampą koalicijos viduje, opozicijoje esantys konservatoriai pradėjo kalbėtis dėl galimos naujos valdančiosios daugumos su visų partijų atstovais.

„Dabar darbiečiai ir socialdemokratai šiek tiek apsipešiojo, bet raštiškų ultimatumų vargu ar puls rašyti. Rudenį pradėjus dėlioti kitų metų biudžetą gali kilti rimtų nesutarimų, kur dėlioti prioritetus“, – svarstė Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius